שעועית ירוקה מוקפצת עם רוטב טחינה אסייתי

 
עודכן 06:28 04/08/2015
תמרה אהרוני

תמרה אהרוני משדרגת את התוספת השגרתית של השעועית הירוקה והופכת אותה למנה עם טוויסט ישראלי- אסייתי: טחינה עם ג'ינג'ר, סויה ומיסו

 
 
 
 
 
שעועית ירוקה ברוטב אסייתי
שעועית ירוקה ברוטב אסייתי צילום : קרן ביטון כהן
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 2-3 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

300 גרם שעועית ירוקה שטופה


3-4 כפות שמן זית


3 שיני שום, כתושות


מלח פלפל


 

לרוטב הטחינה:
4-5 כפות טחינה גולמית


1-2 כפות רוטב סויה


1 כף מיסו


1 כפית שורש ג'ינג'ר, קצוץ


1/2 כפית סוכר


1 כף מיץ לימון


מים קרים


2 כפות שומשום קלוי


 

 
 

אופן הכנה:

  • קוטמים את השעועית משני הקצוות.
  • בסיר גדול עם מים רותחים וקצת מלח חולטים את השעועית ללא מכסה כ4-5 דקות.
  • במחבת גדולה שמים את השמן והשום הכתוש.
  • כשהשמן חם מכניסים את השעועית המלח והפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות עד שהשעועית מצופה בשמן ושום.
השעועית מוכנה וטעימה מאוד ככה! אבל, אפשר לשדרג ולהכין לה גם רוטב טחינה אסייתי:

  • בקערית מערבבים את כל מרכיבי רוטב הטחינה מלבד המים לתערובת אחידה.
  • כשהתערובת אחידה מוסיפים מים לאט לאט תוך כדי ערבוב עד שמגיעים לדלילות הרצויה.
  • יוצקים על השעועית.
  • מפזרים מעל 2 כפות שומשום קלוי.

 
 
עוד כתבות במדור פעמיים אהרוני
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.