פסטה עם כדורי טונה ברוטב עגבניות

 
עודכן 13:00 28/12/2014
איילת הירשמן

המילה בית בשביל איילת הירשמן תמיד תסמל סיר עם רוטב עגבניות ולצידו סיר עם פסטה. מה דעתכם לשדרג את כדורי הבשר שנכנסים לרוטב עם כדורי טונה? רעיון נפלא למתכון מנצח

 
 
 
 
 
פסטה עם כדורי טונה
פסטה עם כדורי טונה צילום : מתוך התוכנית פשוט וטעים
 

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים


3 שיני שום, קלופות


1 כף שמן זית


500 גרם טונה משומרת (אפשר טונה בשמן זית)


1/2 כפית חרדל דיז'ון חלק


1 ביצה


2 כפות סולת דקה


2 כפות פירורי לחם


4 כפות גבינת פרמזן, מגוררת


1 כפית מלח


1/2 כפית פפריקה מתוקה


פלפל שחור, לפי הטעם


1 כפית אורגנו יבש


2 כפות פטרוזיליה, קצוצה



לרוטב:
1 צנצנת רוטב ברילה, עגבניות עם בזיליקום


1 חבילה (250 גרם) רכז עגבניות


1 כפית חומץ בלסמי


1 כפית סוכר


1 כפית מלח


1/2 כפית פפריקה מתוקה


מלח, פלפל שחור


כ-1/2 כוס עלי בזיליקום טריים


1/2 כוס מים



לפסטה:
1 חבילה (500 גרם) פסטה, ברילה קצרה (כמו פנה)


1 כף מלח


 
 

אופן הכנת כדורי הטונה:

  • בקערת מעבד המזון, שמים את הבצל, שמן הזית ומעבדים למחית גסה.
  • שמים מחצית מהכמות בקערה גדולה וחצי מהכמות בסיר.
  • בקערה נפרדת: שמים את הטונה יחד עם השמן מהקופסה ומועכים במזלג, כך שהטונה תתפורר.
  • מוסיפים לקערה עם הבצל והשום, ומוסיפים גם את החרדל, הביצה, פירורי הלחם והסולת וגבינת הפרמזן, הפפריקה המלח, הפלפל השחור, הפטרוזיליה והאורגנו.
  • מערבבים ולשים לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל עגבניות שרי ומגלגלים בין הידיים עד שהם חלקים (אפשר להרטיב מעט את הידיים ואז הם יוצאים חלקים ממש).

הרוטב:

  • מוסיפים לשום ולבצל שבסיר את רוטב העגבניות, רכז העגבניות, החומץ הבלסמי, הסוכר, המלח, הפפריקה והפלפל השחור, ומבשלים מעל להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהבצל שקוף.
  • מוסיפים את רוטב העגבניות, רכז העגבניות, החומץ הבלסמי, הסוכר, המלח, הפפריקה והפלפל השחור וחצי כוס מים, מערבבים ומחממים מעל להבה בינונית עד שהרוטב מגיע לרתיחה קלה.
  • מוסיפים לסיר את עלי הבזיליקום ומערבבים.
  • מסדרים את כדורי הטונה בתוך הרוטב - חשוב לא להזיז אותם יותר מדי בשלב זה כי הם עלולים להתפרק.
  • מכסים ומבשלים כ-10 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה.

הפסטה:

  • ממלאים סיר גדול בהרבה מים, מביאים לרתיחה, ממליחים ומבשלים לי הוראות היצרן. מסננים.

הגשה:

 

  • מחלקים את הפסטה לצלחות, מניחים מכדורי הטונה והרוטב, ואוכלים חם.

 

 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

לכל המתכונים מהתוכנית:

מרשמלו ורוד נוסטלגי

עוגת קונפטי משמחת

 

 

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.