עוגת חלב קוקוס ולימון בחושה

 
עודכן 08:18 10/08/2015
איילת הירשמן

מתחשק לכם לאפות עוגה ביתית טובה ומפתיעה אבל אתם לחוצים בזמן? איילת הירשמן שולפת את המתכון המנצח (והפרווה!) לעוגה בחושה עם חלב קוקוס ולימון. 10 דקות עבודה, שעה בתנור - ותכינו קפה

 
 
 
 
 
עוגת חלב קוקוס ולימון
עוגת חלב קוקוס ולימון צילום : יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ'
 

חלב קוקוס ולימון עובדים מצוין יחד, גם בעוגה, וכאן מדובר בעוגה בחושה קלה מאד (וגם פרווה!) שיש לה מרקם דחוס ועסיסי, לח, ושילוב מושלם בין מתיקות וחמצמצות. מעולה לימים האלה שאתם לחוצים בזמן, אבל בכל זאת מתחשק לכם לאפות עוגה ביתית טובה ומפתיעה.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | אנגליש קייק 25 ס"מ | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר


175 גרם פתיתי קוקוס


1 מכל (200 מ"ל) חלב קוקוס


מיץ מ-1 לימון


קליפה מגוררת מ-1 לימון


4 ביצים


3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח


2 כפיות אבקת אפייה


שימון תבנית בתרסיס חמאה



לציפוי:

125 גרם אבקת סוכר


2 כפות מיץ לימון


 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
  • שמים בקערה גדולה את הסוכר, פתיתי הקוקוס, חלב הקוקוס, מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבבים.
  • מוסיפים פנימה את הביצים, ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה. מצננים.

הציפוי:

  • שמים בקערת המיקסר את אבקת הסוכר ומיץ הלימון ומערבלים באטיות עד שמתקבל ציפוי לבן בסמיכות שנוח לטפטף על העוגה.
  • בעזרת כף, יוצקים את הזיגוג על העוגה.
  • משאירים בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפחות.
  • פורסים ומגישים.
 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

לשאר המתכונים מהתוכנית:
חזה עוף ספייסי בטורטיה
פסטה קרבונרה ישראלית

 

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.