עוף שלם צלוי עם בטטות וסילאן

 
עודכן 18:08 05/01/2015
איילת הירשמן

אם אתם אוהבים להכין ארוחה שלמה בתבנית אחת, זה בדיוק המתכון בשבילכם: עוף שלם אפוי עם בטטות וסילאן שאפשר להכין את כל המרכיבים יום מראש

 
 
 
 
 
צילום : fotolia
 

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

1 עוף במשקל כ-2 ק"ג


(אפשרות: 2 פרוסות לחם)


1 לימון


מלח, פלפל שחור גרוס


3 כפות שמן זית


1/2 כפית קינמון טחון


2/3 כוס סילאן


6-8 או לפי הטעם ששיני שום, קלופות


1/2 כפית פלפון צ'ילי מיובש כתוש


4 כפות רוטב סויה


5 בטטות בינוניות, חצויות וחתוכות ל4-5 (לא צריך לקלף)


 
 

אופן הכנה:

  • מניחים בתבנית שתי פרוסות לחם ומניחים עליהן את העוף (כיוון שהבטטות והעוף נצלים באותה תבנית, הפרוסות ייספגו את המיצים מהעוף וכך הם לא ירככו את הבטטות, שיישארו פריכות בסוף הצלייה).
  • סוחטים על העוף את המיץ מהלימון, בכל הצדדים וגם בחלקו הפנימי.
  • מתבלים במלח ובפלפל מכל הצדדים.

הרוטב:

  • מערבבים בקערה את השמן, הקינמון הטחון, הסילאן ושיני השום, ואם רוצים גם את הצ'ילי המיובש (לילדים, אפשר לשים מעט צ'ילי או להוריד אותו) ורוטב הסויה.
  • שומרים 4-3 כפות מהרוטב בצד, יוצקים את השאר על העוף מכל צדיו ומורחים אותו גם מבפנים ובחלקו התחתון.
  • אם יש זמן משאירים שעתיים (או למשך לילה). אם אין, ממשיכים מיד.
  • מסדרים סביב לעוף את הבטטות, מתבלים אותן במלח ובפלפל ויוצקים עליהם מה שנשמר מהרוטב.
  • מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  • צולים את העוף והבטטות 15-20 דקות, בלי כיסוי, עד שהם מזהיבים.
  • מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים עוד כשעה, או עד שהעוף עשוי ורך והבטטות צלויות מבפנים ופריכות וזהובות מבחוץ.
  • מוציאים ומשהים 10 דקות בטמפרטורת החדר.
  • מגישים.
 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

 

לשאר המתכונים מהתוכנית:

פסטה-סלט עם עגבניות, שום ובזיליקום
עוגת קפה בחושה

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.