עוגת קפה בחושה לימים קרים במיוחד

 
עודכן 18:06 05/01/2015
איילת הירשמן

אוהבים להתחיל את הבוקר עם מנה של קפאין חמה ומרוכזת? איילת הירשמן מציעה אותה לא בצורת קפה, אלא בצורת עוגה רכה ונימוחה שתלווה את כל המשקאות החמים שלכם לאורך היום

 
 
 
 
 
עוגת קפה
עוגת קפה צילום : שירן כרמל
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | אינגליש קייק 25 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1 כוס (200 גרם) כוס קפה מוכנה*


100 גרם חמאה


2 כוסות (280 גרם) קמח תופח


1 כוס (200 גרם) סוכר חום


1 כפית אבקת קפה נמס או קפה טחון להכנת אספרסו


1/2 כפית קינמון טחון


1/4 כפית מלח


1 ביצה


1/2 כפית תמצית וניל


 

אפשרות להגשה:
אבקת סוכר


 

*קפה הפוך או קפה נמס עם חלב, ביחס של שני שליש כמות קפה והשאר חלב - מצונן (ללא סוכר)

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
  • ממיסים את החמאה קערה בינונית במיקרוגל.
  • בקערה גדולה, נפרדת, מערבבים את הקמח, הסוכר החום וכפית אבקת הקפה, הקינמון הטחון והמלח.
  • לקערה עם החמאה שהצטננה קצת, מוסיפים את כוס הקפה הצוננת, מוסיפים פנימה גם את תמצית הווניל ואת הביצה ומערבבים רק עד שהמרכיבים מתאחדים ונוצר קרם אחיד.
  • מוסיפים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים היטב, בכמה תנועות קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ לתוכה יוצא עם מעט פירורים עליו, ובדרך כלל גם נוצר על העוגה בקע במרכז. מצננים.
  • אם רוצים, אפשר לזרות על העוגה אבקת סוכר מלמעלה.
  • העוגה טעימה כשהיא חמימה, אבל טעימה אפילו יותר כעבור שעתיים והלאה, בטמפרטורת החדר, ואפילו למחרת וכעבור יומיים, אם עוטפים אותה כמו שצריך בניילון נצמד.
 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן


לשאר המתכונים מהתוכנית:

עוף שלם צלוי עם בטטות וסילאן
פסטה-סלט עם עגבניות, שום ובזיליקום

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.