3 סוגי חמין לימים הקרים

 
עודכן 20:32 06/01/2015
אוכל ורק אוכל

ג'חנון, קישקע, בשר ותפוחי אדמה הם רק חלק מהמרכיבים שיוצרים את אחת המנות הכי מנחמות שיש. הסופה כבר כאן, אבל גם הסירים והתנור שלנו - קבלו 3 מתכונים נפלאים לחמין, כולל גרסא צמחונית נהדרת

 
 
 
 
 

העיסה החומה הזאת, שלא משנה מה תעשו לה או תוסיפו לה - הפכה החורף הזה לנסיכת הטוויטר והאינסטגרם. הטשולנט או חמין בשמו העברי, השתלט על המטבחים שלנו ולפי כמות התמונות והסרטונים בפייסבוק, נראה שעם ישראל אוכל רק חמין, וכל היום, וזה לא משנה לאף אחד שבחוץ אפילו החורף לא ממש הגיע. יותר מלח, פחות שמן - לחמין יש תפקיד אחד ברור גם אצלכם במטבח. כולם ישובים ביחד, אוכלים ומרגישים משפחה לא משנה מה קורה בחוץ. לכבוד הסערה שבחוץ קבלו 3 מתכונים שונים ומצויינים לחמין:

 

 

החמין של שף טל כהן

 
חמין חם
חמין חם צילום : דרור כץ
 
 

סיר גדול עם בשר, קישקע, קטניות ותפוחי-אדמה יחד עם מקבץ גדול של טיפים ממטבחו של השף טל כהן. בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג'חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה - מובטחת הפתעה טעימה ומיוחדת. למתכון >> לחצו כאן

 

חמין צמחוני עם סילאן שחום במיוחד

 
חמין צמחוני עם סילאן
חמין צמחוני עם סילאן צילום : דניה ויינר סגנון: אוריה גבע
 

גרסה נטולת בשר לקדרת השבת המסורתית - עם שעועית לבנה עדינה, גריסי פנינה, תפוחי אדמה, בטטה וגזר - וביניהם שזורות קציצות לחם נפלאות. הסילאן אחראי על הטעם המתקתק והמראה השחום של הקדרה כולה. מתכון נפלא של אורלי פלאי בורנשטיין מתוך מגזין "על השולחן". למתכון >> לחצו כאן

 

חמין קיבוץ גלויות של חיהל'ה

 
צילום : חיה אילונה דר
 

חיהל'ה כותבת: "בכל פעם כשאני מכינה חמין אני תוהה איך לקרוא לו - יש בו מעט מהצ'ולנט, מעט מהסכינה והוא אפילו מכיל ג'חנון, אז מה, לא קיבוץ גלויות? לאמיתו של דבר החמין שלי מבטא את סגנון הבישול שלי, שמשלב את כל עדות ישראל ומטבחי העולם. מתוק ומלוח, חריף וחמוץ, מכל הטעמים". למתכון >> לחצו כאן

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לחורף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.