עוגיות לב ריבה • מתכון פשוט וטעים

 
עודכן 08:34 25/08/2015
לחם יין

מי לא מכיר את עוגיות הלב-ריבה שכיכבו בילדותנו? אין אחד שלא דחף את האצבע וליקק את הריבה. מתכון נפלא, וקל הכנה, לעוגיות הנוסטלגיות שכולם אוהבים

 
 
 
 
 
עוגיות לב ריבה בהכנה
עוגיות לב ריבה בהכנה צילום : אפיק גבאי
 

לכבוד 15 שנה לביסטרו "לחם יין" ביהוד שהוקם על-ידי דגנית עמיחי ורונה פרדיס, עוגיות הבוטיק שלהן נכנסות לרשתות השיווק בפריסה ארצית. כדי לחגוג את המאורע המרגש, הגענו אליהן לביסטרו ליום צילום שכולו מוקדש לעוגיות נפלאות שמושלמות ליד התה בימי החורף הקרים. והפעם, עוגיות לב ריבה שאין ילד שלא מכיר ואוהב. וכן, זה לגיטימי לגמרי שתדחפו את הזרת לתוך הריבה..

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 50 עוגיות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

500 גרם קמח


10 גרם אבקת אפייה (שקית)


125 גרם סוכר


300 גרם חמאה


1 ביצה בגודל M


אבקת סוכר לזרייה


למילוי: 200 גרם ריבה איכותית בטעם הרצוי


 

אופן הכנה:

 

  • מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום חצי שעה.
  • בין שני דפי אפייה מניחים את תערובת הבצק ומרדדים לעובי הרצוי.
  • מפרידים את הבצק מנייר האפייה וקורצים בעזרת חותכן עוגיות לבבות.
  • בחצי מכמות העוגיות קורצים עיגול במרכז העוגייה.
  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר האפייה את העוגיות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200-210 מעלות (תלוי בתנור) ואופים למשך כ 7-8 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
  • מניחים לעוגיות להצטנן ולאחר מכן יוצרים סנדביצ'ים- מזלפים את הריבה על העוגיות ללא החור וסוגרים עם החצי המחורר.
  • מפזרים אבקת אפייה דרך מסננת על העוגיות.

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לחורף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.