טארט תותים וניל ופיסטוק

 
עודכן 12:57 11/01/2015
אורן גירון

הקונדיטור אורן גירון מזכיר לנו שעונת התותים בשיאה ואופה במיוחד טארט מבצק פריך עם קרם מסקרפונה שמחולק לטעמי וניל ופיסטוק. ויש גם תותים, המון תותים

 
 
 
 
 
טארט תותים וניל ופיסטוק
טארט תותים וניל ופיסטוק צילום : אפיק גבאי
 

שבוע נפלא לכולכם,


מקווה ששרדתם את הקור העז, הגשמים והשלגים שפקדו אותנו בשבוע האחרון.
אני מחובבי החורף ומזג אוויר כזה רק מחמם את הלב (למרות שמאוד קר בחוץ) ומעלה בי חיוך. ככה זה כשנולדים בחורף, כנראה שזה משפיע על החיבה המיוחדת שלי למזג האוויר הזה.

 

התותים כבר כאן, בשיא בשלותם, למרות שבטח הגשם והקור לא עשו עמם חסד, אז סורו לירקן הקרוב ועוטו על סלסילת התותים היפה ביותר והכינו את הטארט הנפלא הזה: סבלה תותים ומסקרפונה. תוך שעה יתמלא הבית בריח חמאה עשיר.


הטארט נעשה בטכניקה שונה. הוא נשען על בצק פריך ייחודי - סבלה ברטון, שמאפיין את מחוז בריטני שבצרפת, שם החמאה איכותית ומוצאו של המלח האטלנטי. שניהם נמצאים בבצק זה בשפע וגם נוכחות אבקת אפייה לרוב.
הבצק מרודד לעלה עבה ומונח בתחתית תבנית האפייה (מומלץ להשתמש בטבעת, מסגרת או תבנית ללא תחתית- בצילום השתמשתי בשתי מסגרות אובליות במידה 6X24 ס"מ) שאותה משמנים בנדיבות בחמאה רכה ומפזרים עליה סוכר.


הבצק נאפה אפייה ממושכת באופן יחסי ותופח מאוד. עם צאתו מהתנור, מרכז הטארט "צונח" מעט פנימה ושוליו נשארים גבוהים- כך נוצרת קלתית הבצק אותה ממלאים. מרקם הבצק פריך פירורי מאוד וטעמו מופלא. יש להקפיד לחלץ או לשחרר את הטבעת מן הבצק מיד עם צאתו מהתנור, בעודו חם, אחרת הוא יידבק ויישבר. לאחר צינון ממושך, נמלא את הטארט בקרם מסקרפונה עשיר, אותו נחלק לשני טעמים- וניל ופיסטוק ונשבץ בתותים טריים.


אם תרצו להעניק לטארט מראה מבריק ומלוטש- זגגו אותו בנפאז'- ג'ל שקוף, שקונים מוכן לשימוש בחנויות אפייה מתמחות, אותו מחממים עם כמות שווה של מים ומזגגים. הזיגוג גם ידביק את התותים אחד אל השני ויקל על חיתוך הטארט למונת.

 

תהנו וחורף נעים וחמים!

אורן גירון

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | תבנית 24X6 | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

60 גרם חלמונים


140 גרם סוכר


150 גרם חמאה, רכה מאוד


4 גרם מלח


200 גרם קמח


20 גרם אבקת אפייה


 

לקרם:
250 גרם מסקרפונה


100 גרם שמנת מתוקה


80 גרם אבקת סוכר


גרגרים ממקל וניל אחד



לקרם פיסטוק:
20 גרם מחית פיסטוק


20 תותי שדה בינוניים, שטופים וחצויים


נפאז' לזיגוג


חמאה רכה להברשה


סוכר לפיזור


 

 

אופן הכנת הבצק:

  • במיקסר מצויד בוו גיטרה מקציפים חלמונים וסוכר לתערובת בהירה.
  • מוסיפים חמאה רכה וממשיכים להקציף 5 דקות.
  • מוסיפים את יתרת החומרים היבשים ומאחדים.
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 8 מ"מ ומקפיאים ל-10 דקות.
  • מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  • משמנים את תבניות האפייה בחמאה רכה ומפזרים סוכר על דפנותיהם.
  • מוצאים את הבצק מהמקפיא וקורצים אותו בעזרת התבנית.
  • משאירים את הבצק בתוך התבנית ומעבירים למגש אפייה.
  • אופים 25 דקות ומיד שולפים את התבנית מתוך הבצק. מצננים היטב.

 

הכנת הקרם:

  • מניחים במיקסר מצויד בבלון את כל חומרי הקרם ומקציפים לקצפת יציבה.
  • מחלקים את הקרם לשניים ומוסיפים למחצית אחת את מחית הפיסטוק.
  • מעבירים את שני הקרמים לשקיות זילוף מצויידות בצנתר חלק במידה של 8 מ"מ.
  • מזלפים בועות של קרמים לסירוגין על בסיסי הברטון, עורכים מעל את התותים בצורה נאה ומזגגים בנפאז'.
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה


מחפשים עוד טארטים נפלאים מבית היוצר של אורן גירון? נסו את אלה:

טארט הדרים חורפי ומאתגר

טארט שוקולד-חלבה

טארט בציפוי מקרון

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.