מתכון לתפוחי אדמה בציפוי קוסקוס

 
עודכן 04:14 13/07/2017

מחפשים דרך לשדרג את תפוחי האדמה שלכם? עז תלם עם מתכון וטריק לשדרוג פלחי תפוחי אדמה בציפוי פריך של קוסקוס

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל : שעה |  4 מנות (כתוספת) | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:
5-6 תפוחי אדמה (עדיף אדומים) בגודל בינוני


כפית גדושה פפריקה מעושנת


3-4 כפות שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


3 כפות קוסקוס דק


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • חוצים לאורך את תפוחי האדמה ואז חותכים לפלחים/סירות (לא חייבים לקלף).
  • שמים בסיר ומכסים במים קרים. מניחים מעל להבה גבוה ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים 10-12 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מספיק להתגלץ' מסכין שמחדירים לאחד מהם.
  • מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לקרה. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה מעושנת ומערבבים בעדינות כדי לתפות את כל התפודים. 
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים בשכבה אחידה, ומעל הכל מפזרים קוסקוס דק לציפוי.
  • מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים ויפים.

 

עז תלם הוא האיש מאחורי בלוג האוכל The Kitchen Coach, בו מסביר איך ולמה מתכונים עובדים

 

צילום וידאו ועריכה: אלי שרם

סטיילינג סט וצילום סטילס: אסף אמברם

 

לעוד מתכוני קוסקוס מעולים:
סלט קוסקוס מלא עם בטטות וקשיו
מרק ירקות וקוסקוס
קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים
קציצות עוף פריכות

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.