ריזוטו פורציני וכורכום טרי

 
עודכן 14:16 20/01/2015
נעמה רן, חוות תקוע

למי שקצת נמאס לו מהמתכונים הרגילים לריזוטו, הנה אחד מאתגר למדי: במקום ציר ירקות משתמשים במים שהושרו בפטריית פורצ'יני ובפנים מתחבא לו שורש כורכום טרי

 
 
 
 
 
ריזוטו פורציני וכורכום טרי
ריזוטו פורציני וכורכום טרי צילום : דן פרץ
 

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

100 גרם פיטריות פורצ'יני יבשות


4 ס"מ שורש כורכום טרי


כוס וחצי אורז לריזוטו לא שטוף


5 בצלצלי שאלוט קלופים / בצל בינוני


100 גרם חמאה


1 כף שמן זית


מלח, פלפל לבן


צרור פטרוזיליה מסולסלת שטופה, קצוצה


 
 

אופן הכנה:

  • קולפים וקוצצים את שורש הכורכום.
  • מרתיחים בסיר קטן את שורש הכורכום הקצוץ עם פטריות הפורצ'יני ב 600 מ"ל מים.
  • מסננים את הפטריות והכורכום ושומרים את המים חמים.
  • קוצצים את השאלוט/בצל לקוביות קטנות.
  • בסיר רחב ושטוח מחממים 50 גרם חמאה עם שמן זית על אש גבוהה.
  • מטגנים בסיר את הבצל, תוך כדי ערבוב ממליחים ומפלפלים.
  • כשהבצל מזהיב מעט מוסיפים את האורז וקולים אותו כדקה בחמאה. מנמיכים את הלהבה.
  • מוסיפים ממי הפורצ'יני לאורז בהדרגה ותוך כדי ערבוב כרבע שעה עד שהאורז מתחיל להתרכך.
  • מערבבים בעדינות את פטריות הפורצ'יני והכורכום המושרים לתוך האורז.
  • ממשיכים להרטיב ולבשל את הריזוטו עד שהוא מוכן.
  • מוסיפים את החמאה שנותרה ואת הפטרוזיליה הקצוצה מערבבים ומגישים מיד לקערות שטוחות ויפות.
 

המתכונים באדיבות נעמה רן עבור חוות תקוע - אוצרות מן הטבע המשווקת ומגדלת פירות וירקות אקזוטיים


מחפשים עוד מתכונים עם כורכום טרי? נסו את אלה:

פסטה בחמאת כורכום
מרק גריסים ושורש כורכום
אורז עדשים אדומות ושורש כורכום

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.