מאפינס וניל עם קרם פירות יער

 
עודכן 13:19 25/01/2015
אורן גירון

הקונדיטור אורן גירון מפליא עם מתכון מהפנט למאפינס יוצאי-דופן: מצע בחוש, מהיר הכנה, רך ועסיסי של מאפינס וניל ומעליו נחה גבעה מפנקת של קרמו שוקולד ופירות יער עטויה בציפוי בוהק ופריך

 
 
 
 
 
מאפינס וניל וקרמו פירות יער
מאפינס וניל וקרמו פירות יער צילום : אפיק גבאי
 

שלום לכולם,

 

התלבטתי קשות איזה מתכון להעלות השבוע. עוגה אפויה, מוס או קרם? 
כשיש התלבטות- אין התלבטות. למה שלא נשלב את כולם במתכון פשוט וקליל? מצע בחוש, מהיר הכנה, רך ועסיסי של מאפינס וניל ומעליו נחה גבעה מפנקת של קרמו שוקולד ופירות יער עטויה בציפוי בוהק ופריך.

כמובן שכל חלק במתכון יכול לעמוד בזכות עצמו, אך השילוב של שניהם יחד עושה את המתכון למה שהוא.

 

ראשית - המאפינס:

למרות שלא מדובר במאפינס קלאסי - שהרי יש במתכון קצף ביצים אוורירי - עדיין מדובר במתכון מנצח ופשוט להכנה. ניתן גם לאפות אותו בתבנית מוארכת על מנת לקבל עוגת וניל מצוינת. במקרה שכזה זכרו רק להאריך את זמני האפיה. שימו לב לנוכחות הקורפלור במתכון - מה שמעצים את הנימוחות והרכות של המאפינס.

 

הכינו את קרמו השוקולד:

מדובר בקרם שמבוסס על שילוב של שני מרכיבים- קרם אנגלייז ושוקולד. קרם אנגלייז הוא רוטב מעובה על בסיס חלמונים - המעניקים לתוצאה הסופית מרקם חלק ומשיי שלא דומה לשום דבר. שימו לב לא להרתיח את הקרם על מנת לא לבשל את החלמונים יתר על המידה.


בחרתי לשלב בקרם מחית פירות יער (מחית מוכנה הנמכרת קפואה ומופשרות או פירות יער מופשרים, טחונים ומסוננים), אך ניתן להשתמש בכל מחית, רסק או מיץ פירות אחר על מנת לקבל קרמים בטעמים אחרים. מומלץ להכין את הקרם ולהקפיאו מספר שעות לפני ההרכבה על מנת להקל על פעולת שחרור הקרם מתבנית הסיליקון. התבנית ההורסת שהשתמשתי בה בצילום נקראת ston ונימכרת בחנות בית הספר.

 

ציפוי הקרמו:
נטבול אותו בזיגוג השוקולד המקסים שנעשה על בסיס שוקולד לבן צבוע. השתמשו בצבע ייעודי לשוקולד- כזה המסיס בשומן (ניתן להשיג בחנויות אפייה). הקפידו כי הקרמו יהיה קפוא וכי הזיגוג יהיה פושר. נוח מאוד לצקת את הזיגוג לכוס רחבה וגבוהה, לנעוץ שיפוד בראש כל כדור קרם ולטבול בכוס. כך יתקבל ציפוי אחיד ודק. עוד הקפידו על הפשרה מלאה בקירור של הקינוח ויש לכם שואו ייחודי להצגות סוף השבוע הקרוב.

 

אפייה מהנה,

אורן גירון

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 12 יחידות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים למאפינס:

 

60 גרם ביצים


150 גרם סוכר


כפית משחת וניל


70 גרם שמן קנולה


30 גרם קורנפלור


50 גרם אבקת שקדים


80 גרם קמח


3 גרם אבקת אפייה


60 גרם שמנת מתוקה


100 גרם חלב



לקרמו פירות יער:
180 גרם שמנת מתוקה


150 גרם מחית פירות יער


100 גרם סוכר


4 חלמונים


100 גרם שוקולד מריר, קצוץ


100 גרם שוקולד חלב, קצוץ


 

לציפוי:
250 גרם שוקולד לבן


25 גרם שמן קנולה


1/4 כפית אבקת מקלות וניל


1/4 כפית צבע מאכל אדום לשוקולד


 

 

אופן הכנת המאפינס:

  • מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
  • במיקסר מצויד בבלון הקצפה מקציפים 5 דקות ביצים, סוכר ווניל.
  • מוסיפים בזרם דק את השמן.
  • מנפים את החומרים היבשים ומוסיפים אל התערובת לסירוגין עם הנוזלים.
  • מעבירים לתבניות מאפינס משומניות ואופים 20 דקות, עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.

לקרמו:

  • מרתיחים שמנת מתוקה ומחית פרי.
  • בנפרד טורפים חלמונים וסוכר.
  • משווים טמפרטורות ומחזירים לסיר נקי להמשך בישול עדין עד לטמפרטורה של 82 מעלות.
  • מסננים את התערובת מעל השוקולדים, ממתינים מעט ומערבבים להמסה מלאה.
  • יוצקים לתבניות שקעים (בצילום השתמשתי בתבניות סיליקון ston בקוטר 4 ס"מ) ומקפיאים היטב.

לציפוי:

  • ממיסים את כל החומרים לתערובת חלקה ואחידה.
  • מצננים לחום של 40 מעלות.

הרכבה:

  • משחררים את הקרמו מתבניות הסיליקון מניחים על גבי רשת ומזגגים בציפוי השוקולד.
  • מניחים על גבי המאפינס ונועצים שיפוד עץ דקורטיבי להצמדה של הקרמו למאפה.
  • מפשירים בקירור.
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים מתכונים נוספים למאפינס? נסו את אלה:

מאפינסופגניות יוגורט ותפוז

מאפינס חצי-שוקו חצי-בננה

מאפינס תותים ומייפל

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.