מרק גריסים ושורש כורכום

 
עודכן 21:20 26/01/2015
נעמה רן, חוות תקוע

החורף הקשה מאחורינו, אבל הלילות עדיין קרירים ודורשים מרק טעים שיחמם את הגוף. הנה מתכון שעוד לא נתקלתם בו: מרק גריסים ושורש כורכום - לא רק שהוא טעים, הוא מאוד בריא

 
 
 
 
 
מרק גריסים ושורש כורכום
מרק גריסים ושורש כורכום צילום : דן פרץ
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 6-8 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

3 כפות שמן זית


2 בצלים, קצוצים דק


2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות


3 גבעולי סלרי, קצוצים דק


1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק


1 שורש סלרי, קצוץ דק


2 שיני שום, קצוצות


2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות


2 כפיות שורש כורכום טרי, מגורר (או 1 כפית אבקת כורכום במידה ואין)


2 מגשיות פטריות מלך היער, פרוסות דק


1/2 כוס גריסי פנינה שטופים


אגוז מוסקט


1.5 ליטר מים


מלח, פלפל


 
 

אופן הכנה:

 

  • בסיר בינוני מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות תוך כדי עירבוב.
  • מוסיפים קוביות גזר, סלרי, שורשים ושום ומטגנים 3-4 דקות נוספות.
  • מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הכורכום, הפטריות, האגוז מוסקט, מים, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים גריסי פנינה, מערבבים, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהירקות והגריסים רכים.

 

 

המתכונים באדיבות נעמה רן עבור חוות תקוע - אוצרות מן הטבע המשווקת ומגדלת פירות וירקות אקזוטיים


מחפשים עוד מתכונים עם כורכום טרי? נסו את אלה:

ריזוטו פורציני וכורכום
פסטה בחמאת כורכום
אורז עדשים אדומות ושורש כורכום

 

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.