אורז עדשים אדומות ושורש כורכום טרי

 
עודכן 21:17 26/01/2015
נעמה רן, חוות תקוע

תמיד רציתם להכין אורז צהוב ולא ידעתם איך? הנה מתכון מצויין עם שדרוג קטן של עדשים אדומות ושורש כורכום טרי-טרי שהופך לארומה נהדרת במנה

 
 
 
 
 
אורז כורכום
אורז כורכום צילום : דן פרץ
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

2 כוסות אורז בסמטי, שטוף


3 כוסות מים רותחים


1 בצל גדול, קצוץ לקוביות


5 שיני שום, קצוצות


5 כפות שמן


כוס עדשים אדומות, שטופות


כפית שורש כורכום טרי מגורד


1/2 כפית כמון


כפית מלח


קצת פלפל שחור


 

לקישוט:

בצל ירוק, קצוץ


כוסברה, קצוצה


 

 
 

אופן הכנה:

 

  • בסיר (על להבה בינונית) מזלפים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום.
  • מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומטגנים 3-4 דקות.
  • מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים תוך בעבוע קל עד שהמים מגיעים לפני שטח האורז.
  • מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הנוזלים נספגים, כ- 20 דקות.
  • מכבים את הלהבה ומשאירים כ- 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
  • פותחים, מערבבים, זורים טבעות בצל ירוק וכוסברה ומגישים.

 

** טיפ: בשלב האחרון מומלץ להניח נייר אפייה מתחת למכסה הסיר (לאיטום האדים המסייעים לבישול).

 

 

המתכונים באדיבות נעמה רן עבור חוות תקוע - אוצרות מן הטבע המשווקת ומגדלת פירות וירקות אקזוטיים

 

מחפשים עוד מתכונים עם כורכום טרי? נסו את אלה:

ריזוטו פורציני וכורכום

פסטה בחמאת כורכום
מרק גריסים ושורש כורכום

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.