ציוד לבישול חורפי מוצלח

 
עודכן 08:13 18/02/2015
אוכל ורק אוכל

מסיר הלחץ לבלנדר הידני: 5 אביזרי מטבח שיהפכו את הבישול החורפי שלכם לקל וקוצר שבחים

 
 
 
 
 
סירי לחץ ברזוני
סירי לחץ ברזוני צילום: יח"צ

1. סיר לחץ

סיר לחץ הוא אחד הפלאים האמיתיים של עולם הבישול, והוא מסוגל לזרז משמעותית כל מה שדורש בישול ארוך: מנתחי בשר נוקשים כמו צוואר, לחי, זרוע וצלעות, דרך מיני קטניות קשות כמו פול, חומוס ושעועית, ועד דגנים וירקות. לסיר יש מכסה שנאטם אליו היטב, ומאפשר רק לאחוז קטן מהאדים שנוצרים בבישול להשתחרר. כשהאדים מצטברים בפנים, לחץ נבנה, והלחץ הזה מעלה את טמפרטורת המים הרותחים מ-100 מעלות ל-130 מעלות.

 

בעוד בעבר סירי הלחץ היו מסוכנים לשימוש, הסירים של היום בנויים לעמוד בבישול הארוך ורובם מגיעים עם מנגנוני ביטחון יעילים.

 

בתמונה: סירי לחץ של חברת ברזוני, מחירים: 500-1000 ש"ח, להשיג בחנויות לציוד מטבח או באתר עולם הבית

 
סיר יציקה cutterpeeler
סיר יציקה cutterpeeler צילום: יח"צ

2. סיר יציקה - Dutch Oven

סיר היציקה או בשמו הלועזי והסקסי יותר - Dutch Oven, הוא חביב השפים ויקיר הטבחים ברחבי העולם ובארצות הברית בפרט, ונדמה שבארץ פחות מכירים את תכונותיו ומעלותיו.

 

במילים הכי פשוטות, זה כמו פויקה, עבה, כבד, מוליך חום ביעילות, ונותן טעם עמוק לכל מה שמבשלים בו, רק שלא צריך להרים בשבילו מדורה, והוא מסתדר מצוין על הכירה הביתית. הוא כמובן מתאים גם לבישול בתנור. שימוש בו יאפשר לכם להשחים בצורה אחידה ומדויקת בשרים לצלי, או לאדות בצלים למרק בצל בהרבה פחות זמן.

 

בתמונה: סיר יציקה 4 ליטר בציפוי אמייל של חברת cutterpeeler, מחיר: 369 ש"ח, להשיג ברשת לגעת באוכל.

 
סיר בישול איטי ברוויל
סיר בישול איטי ברוויל צילום: יח"צ

3. סיר בישול איטי

פיסת הציוד הבאה היא הניגוד המוחלט לסיר הלחץ המהיר: סיר לבישול איטי. למה צריך אותו? כי הוא מאפשר לבשל בשיטת שגר ושכח - שמים את כל המצרכים בפנים (אפשר גם אחרי הרתחה בסיר רגיל), סוגרים, קובעים את העצומה וזהו, לא צריך להשגיח על הלהבה, לשחרר לחץ ואפילו לערבב.

 

החום האיטי של הסיר מתאים לריכוך מושלם של שעועיות וחומוס, בניית חמין רב שכבות וטעמים או בישול עוף ברטבים מרוקאיים שילכו נהדר עם הקוסקוס שלכם. אפשר למצוא אותו במגוון מחירים, מדגמים זולים שיעלו באזור ה-200 ש"ח ועד דגמים יקרים שנושקים לאלפייה, המאפשרים לכם להשתמש בסיר הפנימי כסיר רגיל לבישול על הגז. בחו"ל יש סירים לבישול איטי בהם ניתן לשלוט ישירות מהסמארטפון.

 

בתמונה: סיר בישול איטי של חברת ברוויל, 950 ש"ח. להשיג ברשתות החשמל ובחנויות ציוד מטבח.

 
בלנדר ידני אילוסטרציה
בלנדר ידני אילוסטרציה צילום: Fotolia.com

4. בלנדר ידני

מחפשים מתנה מושלמת לזוג צעיר, סטודנט או לכל מי שעובר לדירה חדשה? הבלנדר הידני הוא אחד מאביזרי המטבח היעילים ושימושיים ביותר. מעבר לעובדה שהוא מסוגל לטחון עשבי תיבול לפסטו בשניות, לארגן שייק פירות לבוקר בקלי קלות ולאחד רטבים כמו ויניגרט ומיונז בהרף עין, הבלנדר הידני חיוני לבישול חורפי מוצלח בזכות יכולתו לטחון מרקים ותבשילי קטניות במינימום כלים והתעסקות.

 

מכיוון שלהבי החיתוך שלו ניידים, בלנדר המוט מסייע לכם להגיע לכל פינה בסיר, ולקבל מרקם חלק לחלוטין או מרקם כפרי יותר. מחירי הבלנדרים האלו יכולים לנוע מ-150 ואפילו 100 ש"ח לדגמים פשוטים בעלי מהירות אחת, ועד 1500 ש"ח לדגמים אולטרה משוכללים שמסוגלים לטחון קרח, לשמש כמקציפי ביצים ושמנת מתוקה ובאים על אביזרים שהופכים אותו למעבד מזון לכל דבר ועניין.

 
 
תרמוס בראס
תרמוס בראס צילום: יח"צ

5. תרמוס

התרמוס הוא אחת ההמצאות הפחות מוערכות שיש. הוא מסוגל לשמור על משקאות חמים לאורך מספר שעות, וזאת בזכות מבנה האיטם הייחודי שלו, שמבודד את תוכן המיכל כמעט לחלוטין מהעולם החיצוני.

 

בעוד שהשימוש המיידי בו הוא למשקאות, לתרמוס עוד שימוש קולינרי חשוב במטבח, והוא שמירה על רטבים חמים. במקום להקצות עוד סיר שיתפוס מקום בכיריים, ברגע שהרוטב שלכם, שיכול להיות בשמל, הולנדייז, רוטב יין וגם רוטב עגבניות, מוכן, מעבירים לתרמוס שיתנהג כמו מיני צידנית וישמור על הרטבים חמים עד כשעה ואף יותר.

 

בתמונה: תרמוס של חברת אלאדין, מחיר: 159 ש"ח, להשיג ברשת בראס

 
עוד כתבות במדור קוסקוס - כתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.