מתכון ללחמניות סוכר • לגזור ולשמור

 
עודכן 08:54 24/08/2015
אורן גירון

הקונדיטור אורן גירון פותח לנו את השבוע עם מתכון מתוק שאפשר לקחת לבית-ספר, לעבודה או סתם לנשנש עם תוספת מתוקה. תכירו את האהבה החדשה שלכם: לחמניות סוכר בזיגוג קרמל

 
 
 
 
 
לחמניות סוכר
לחמניות סוכר צילום : אפיק גבאי
 

שבוע נפלא לכולם,

 

הפעם בחרתי עבורם מתכון ממכר ללחמניות מתוקות, תרתי משמע, וטעימות להפליא.

נכין את הלחמניות על בסיס עקרון הכנת בצק הבייגל האמריקאי, את המתכון שלו כבר למדנו בעבר. הפעם נעצב את הבצק ללחמניות מואורכות ונצפה אותן לאחר האפייה בסירופ סוכר דביק והמון גבישי סוכר פריכים.

 

להכנה יעילה של הלחמניות צננו היטב את הבצק המעוצב לפני בישולו במי הקרמל. הקירור יבטיח עמידות, יציבות ושמירה על צורת הלחמניות. הוספתי הפעם למי הקרמל אבקת סודה לשתייה שתהיה אחראית על גוון עמוק וערמוני יותר לבצק הלחמניות.

 

מספר דגשים בדרך להצלחה:

 

  • מרקם הבצק אמור להתקבל יציב ומוצק ולא רך מידי.
  • צננו את הלחמניות במקרר היטב טרום הבישול.
  • הכינו קרמל בעל גוון ענברי עמוק ושחום.
  • הרתיחו את המים לפני הוספתם אל הקרמל- כך תמנעו גושים.
  • מיד לאחר בישול לחמניות בקרמל, טבלו אותן בקערה על מי קרח- דבר היאפשר לבישול "להיעצר" וימנע תפיחת יתר.
  • זגגו את הלחמניות החמות בסירופ הסוכר החם מיד עם צאתן מהתנור.
  • תאכלו לאט. זה ממכר...

 

שתהיה אפיה מתוקה,

אורן גירון

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 20 יחידות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

1 ק"ג קמח לחם


80 גרם אבקת חלב


20 גרם מלח


40 גרם סוכר


30 גרם שמרים יבשים


600 גרם מים



לטבילה:
200 גרם סוכר


2 ליטר מים רותחים


כפית סודה לשתייה



לציפוי (סירופ סוכר):
100 גרם סוכר


120 גרם מים


סוכר גבישי


 

 

אופן הכנה:

  • במיקסר מצויד בוו לישה, מערבבים את החומרים היבשים מוסיפים את המים בהדרגה ולשים לבצק אחיד, 10 דקות.
  • מניחים בקערה משומנת קלו ומכסים בניילון נצמד.
  • מתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • מחלקים את הבצק למנות במשקל 70 גרם ומעצבים כל אחד מהן ללחמניות מואורכות.
  • מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים בקירור לשעה.

 

לטבילה:

  • מכינים מהסוכר קרמל ומוסיפים אליו מים רותחים ואבקת סודה לשתייה.
  • מבשלים את הלחמניות במי הקרמל למשך דקה לכל צד ומעבירים מיד לטבילה במי קרח להפסקת הבישול.
  • מניחים על גבי מגש האפייה, חורצים חתכים אלכסוניים מעל כל אחת מהלחמניות ואופים בחום של 200 מעלות כ-15-17 דקות, עד קבלת גוון זהוב.

 

בינתיים מכינים את הציפוי:

  • מרתיחים את המים והסוכר 3 דקות ומברישים את הלחמניות בעודן חמות.
  • מפזרים שפעם של סוכר גבישי מעל ומגישים.
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכונים ללחמניות? נסו את אלה:

 

לחמניות חלב קוקוס וקארי אדום

לחמניות גבינה ללא גלוטן

לחמניות גבינה וזעתר

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.