פאי פקאן טבעוני וממכר

 
עודכן 15:10 08/03/2017
ננה שרייר, ננוצ'קה

פאי חגיגי, טעים וטבעוני: ננה שרייר ממסעדת "ננוצ'קה" חולקת איתנו מתכון נהדר לפאי פקאן מתקתק ממצרכים טבעוניים בלבד. לא תאמינו כמה זה קל וטעים

 
 
 
 
 
פאי פקאן
פאי פקאן צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים וקצת | 2 תבניות 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים להכנת הבצק:

 

4 כוסות קמח לבן מנופה


כפית וחצי אבקת אפיה


4 כפות סוכר חום


4 כפות שמן קוקוס


1/2 כוס מים קרים


1 כף שמן תירס


 

למילוי:

חבילת טופו רך (עדיף קדיתא)


1/4 כוס חלב שקדים


1/2 כוס דמררה


4 כפות מלאות שמן קוקוס


1 כפית תמצית וניל


2 כפות קורנפלור


1/2 כפית מלח


2 כוסות פקאן טבעי


 

 
 

אופן הכנה:

  • מנפים את הקמח לקערה גדולה, אליה מוסיפים את אבקת האפיה, הסוכר והמלח.
  • מוסיפים את שמן הקוקוס, מערבבים ולשים הכל יחד.
  • כאשר מתקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את המים והשמן עד שהבצק נהפך לגמיש ויוצרים מהבצק כדור, עוטפים ושומרים במקרר כשעה.

 

המילוי:

  • בשלב הראשון סוחטים את הטופו מהמים, מניחים במעבד מזון יחד עם חלב השקדים, הקורנפלור והמלח וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים לה את הסוכר והמייפל ומערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת קרמל כ-13-15 דקות.
  • אחרי הבישול, תוך כדי ערבוב מוסיפים את שמן הקוקוס עד שהוא נמס לחלוטין לתוך הקרמל.
  • מעבירים הכל לקערה חסינת חום ומניחים לתערובת לנוח בין 5 ל-7 דקות.

 

הרכבת הטארט:

  • מרדדים את הבצק ומניחים אותו על התבנית אפייה.
  • מערבבים את הטופו לתוך הקרמל בתנועות מהירות עד לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים את האגוזים והוניל.
  • מעבירים את המלית על הבצק שבתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ 40-50 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומצננים לכמה שעות.
  • מומלץ להגיש עם סורבה קוקוס.
 

המתכון באדיבות ננה שרייר ממסעדת ננוצ'קה בתל-אביב


מחפשים מתכונים נוספים עם פקאנים? נסו את אלה:

עוגת דבש ופקאן סיני

קאפקייק שמרים עם שוקולד, חלבה ופקאנים

סלט שומר, קולורבי ופקאנים

 
עוד כתבות במדור ט"ו בשבט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.