ירקות ממולאים באורז וחמוציות

 
עודכן 13:21 01/02/2015
ננה שרייר, ננוצ'קה

ט"ו בשבט הוא לא רק מתוקים וקינוחים, הנה רעיון נפלא של ננה שרייר למנה עיקרית וטבעונית: ירקות (ופירות) ממולאים באורז וחמוציות. בריא, משביע בלי אף מוצר מן החי

 
 
 
 
 
ירקות ממולאים
ירקות ממולאים צילום : אפיק גבאי
 

למנה הזו צולמו אגס, גזר, כרוב וקישוא אך ניתן עצם למלא כל ירק שרוצים - זוקיני, חציל קטן, פלפל טינקרבל אדום או צהוב ועוד.

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה:

 
 

מצרכים לרוטב:

 

2 בצלים לבנים גדולים, חתוכים לקוביות


2 גמבות אדומות, חתוכות לקוביות


1/2 פלפל ירוק/אדום חריף


2 שיני שום


חופן שזיפים שחורים


חופן צימוק אוזבקי לבן


מלח לפי הטעם


פלפל שחור גרוס


1 כף פפריקה מתוקה


צרור נענע


1 קופסת עגבניות מרוסקות


1 כף רסק עגבניות


6 כפות שמן זית


100 מ"ל מים


 

למילוי:

אורז בבמטי, מוכן לפי הוראות היצרן


צרור פטרוזיליה


צרור כוסברה


1 כוס חמוציות לא מסוכרות


חופן שקדים מולבנים קלויים


מלח לפי הטעם


פלפל לפי הטעם


1/2 כפית צ'ילי גרוס


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את קוביות הגמבה, השום והפלפל חריף.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים ומניחים לרוטב להתבשל כ-40 דקות.
  • מוסיפים את הצימוקים והשזיפים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את הנענע.

הכנת הירקות:

  • מרוקנים את האגסים מהתחתית ואת הגזר והקישוא מתוכנם.
  • בוחרים 4 עלים מפוארים של כרוב וחולטים אותם בסיר עם מים רותחים עד לריכוכם.מוציאים ומניחים בצד.
  • להכנת האורז, משחימים מעט את השקדים, מוסיפים את החמוציות והירק, מוסיפים את האורז הבסמטי, ומבשלים לפי הוראות היצרן.

  • ממלאים את כל הירקות.

  • מכניסים את כל הירקות הממולאים חזרה לסיר עם הרוטב שהכנו קודם ומבשלים כרבע שעה נוספת.
 
עוד כתבות במדור ט"ו בשבט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.