שדרוג בריאותי: פלאפל אפוי עם בטטה וקייל

 
עודכן 20:44 14/02/2015
בון מירי

מתחשק לכם לפעמים לנשנש פלאפל אבל הטיגון והעשייה גורמים לכם להתחרט? לא עוד! קבלו את המתכון שיעשה לכם קלים (ובריאים) - פלאפל אפוי עם בטטה וקייל

 
 
 
 
 
פלאפל אפוי
פלאפל אפוי צילום : אילנית כהן
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

1 כוס קינואה


1 כוס עדשים כתומות


1 בטטה גדולה מבושלת במים עד ריכוך


1 שקית בייבי קייל, קצוץ


1 שקית תרד ניו - זילנדי, קצוץ


1 ביצה


2 כפות קמח חומוס/קמח רגיל


1 כפית כורכום


מלח ים אטלנטי, פלפל שחור


1 כפית כמון


1/2 כוס כוסברה/פטרוזליה


2 שיני שום


1/2 שקית פירורי לחם יפנים (פנקו)


 
 

אופן הכנה:

  • מבשלים קינואה (1 כוס קינואה עם 2 כוסות מים רגילים. מבשלים 15 דקות ועוד 5 דקות ללא אש).
  • מבשלים עדשים כתומות במים רותחים 5 דקות עד ריכוך.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
  • מוסיפים את השום, התרד והקייל ומערבבים כ-4 דקות.
  • מכניסים למעבד מזון את הקינואה, העדשים, הבטטה הרכה, קמח החומוס, 4 כפות פירורי לחם יפנים, הכמון, הכורכום, עשבי תיבול, מלח ופלפל.
  • מוסיפים למעבד את הביצה, השום, התרד והבייבי קייל מהמחבת. ולוחצים על פולסים עד קבלת תערובת אחידה.
  • יוצרים כדורים ומצפים אותם בפירורי לחם יפנים.
  • מסדרים את הכדורים מעל נייר אפייה עם מעט שמן זית ואופים 15 דקות צד אחד ועוד 4 דקות צד שני.
  • מגישים עם טחינה מעל.
 

המתכון באדיבות בון מירי לשטראוס

 

מחפשים עוד מתכונים מיוחדים לפלאפל? נסו את אלה:

פלאפל ירוק עם פיסטוקים

פלאפל טונה

פלאפל חומוס ואינטיאס

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.