עוגת מוס גבינה ושוקולד (בלי אפיה)

 
עודכן 22:44 25/02/2015
איילת הירשמן

אם חיפשתם מתכון קל הכנה ללא אפייה לעוגת מוס שוקולדים עם גבינה שכל הבית יחסל - איילת הירשמן מצאה בדיוק את האחד. עוגה טעימה, קלה להכנה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול

 
 
 
 
 
עוגת מוס שוקולד וגבינה
עוגת מוס שוקולד וגבינה צילום : מתוך התוכנית פשוט וטעים
 

עוגת שכבות מוס גבינה ושוקולד משנות התשעים, שהייתי אוכלת אצל חברה שלי נועה. אימא של נועה שמרה את המתכון, למרות שהיא כבר ידעה אותו בעל פה, במחברת המתכונים שלה גזור ומודבק ומסודר מתוך מגזין אמריקאי. אין דבר שאני אוהבת יותר ממחברות מתכונים אישיות, אמיתיות כאלה, של שנים, שאוספים ומדביקים וגוזרים כמו שהיינו עושים לפני עידן האינטרנט. ומי שפותח בפני את מחברת המתכונים האישית - אני שלו לנצח. אז הנה המתכון - שהוא כבר כמעט בן עשרים אבל אין סיבה, תאמינו לי שאין סיבה, לשנות בו שום דבר. שימו לב: מתחלים בהכנה ארבע שעות עד יום לפחות, כי העוגה צריכה להתייצב במקרר.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 5 שעות וחצי | תבנית 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבסיס:

 

400 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד


80 גרם חמאה, מומסת ומצוננת קצת


 

למוס:
500 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת


1 כף אבקת סוכר


300 גרם שוקולד מריר או ערבוב של שוקולד חלב ומריר


 

לשכבת קרם השוקולד:
200 גרם שוקולד מרירי או ערבוב של מריר וחלב


1 כף שמן קנולה או שמן תירס או חמניות


 

לקישוט:
1 טבלה שוקולד חלב בטמפרטורת החדר


 

אופן הכנת ההבסיס:

  • שמים את הביסקוויטים והחמאה במעבד המזון ומעבדים עד שמתקבלים שברי ביסקוויטים קטנים מכוסים בחמאה. מרפדים את תחתית התבני ומשטחים בידיים.

המוס:

  • שמים את גבינת השמנת ואבקת הסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקרם חלק.
  • שמים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים במיקרוגל עד שהוא נמס לגמרי.
  • מעבירים את השוקולד המוס בהדרגה ובכמה פעמים לקערת המוס ומערבבים היטב עד שהם מתאחדים ונוצר מוס אחיד.
  • יוצקים בשכבה אחידה על שכבת הביסקוויטים.
  • מאחסנים שעה לפחות במקרר.

הציפוי:

  • שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את השוקולד וכף השמן, ומחממים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת משחה חלקה כשמערבבים. מצננים קצת.
  • מוציאים את העוגה מהמקרר מהמקרר ומורחים את שכבת השוקולד המומס למעלה לשכבה אחידה.
  • מחזירים למקרר לארבע שעות לפחות.

ההגשה:

  • בעזרת קולפן ירקות, מגלפים מצדה של טבל השוקולד תלתלי שוקולד ומקשטים את העוגה.
 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

קארי דגים לוהט עם לחם יוגורט
פסטה עם צלי עוף ביין

 

 

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.