פולו א-אלה פורקטה: עוף ממולא בחזה אווז

 
עודכן 21:19 08/02/2015
לאון אלקעלי

רוצים לשדרג את מנת העוף הרגילה מהרפרטואר שלכם? נסו להכין מנה איטלקית נפלאה בשם פולו א-לה פורקטה, ירכי עוף ממולאות בחזה אווז מעושן ובתיבול ממכר

 
 
 
 
 
פולו א-לה פורקטה
פולו א-לה פורקטה צילום : דרור הופמן
 

בשנת 1976 הגעתי פעם ראשונה לרומא. ביום ראשון לקחו אותי לשוק הפשפשים, פתאום אנחנו עוברים ליד דוכן של אוכל ואז אני רואה חזירון שלם ממולא בעשבי תיבול שפורסים ממנו פרוסות ומכניסים אותו לתוך סנדביץ'. זה היה מושלם - הפשטות המושלמת. מאוחר מישהו המליץ לי על מסעדה בשם לה פולה רולה, שם הייתה מנה שנקראה פולו א-לה פורקטה, עוף בסגנון החזיר. ירכיים של עוף עם חזה אווז מעושן בתיבול שום.

 

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 2 מנות | תבנית 20X20 | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

8 ירכי עוף, ללא העצם עם העור


4 כפות שמן-זית


חזה אווז מעושן או בייקון, חתוך ל-8 רצועות ארוכות (עם שכבת השומן!)


3 שיני שום


ענף רוזמרין קטן


פלפל גרוס, מלח


 

 

אופן הכנה:

  • מדליקים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
  • מוסיפים מעט שמן זית למחבת, לא מדליקים את הלהבה עדיין, שוברים בעזרת סכין שן שום ומכניסים אותה לתוך המחבת.
  • מדליקים את האש ויוצרים "שמן שום" - נותנים לשום להפריש נוזלים לתוך השמן, ומוציאים אותו החוצה.
  • מכניסים למחבת את רצועות חזה האווז ונותנים להן להיטגן מעט.
  • מוסיפים למחבת את הרוזמרין ומעט פלפל שחור גרוס.
  • מנקים מעט את הסחוס שנשאר על ירכי העוף.
  • פותחים את ירכי העוף וממלאים אותן ברצועת בשר ורצועת שומן (לא שופכים את השמן מהמחבת!)
  • מתבלים במעט פלפל שחור, מגלגלים את ירכי העוף ומניחים אותן על תבנית אפייה כשהפתח כלפי מטה.
  • מוזגים מעל הנתחים מעט מהשמן המתובל.
  • צולים בתנור כ-45-50 דקות.
  • מעבירים את התנור למצב גריל וממשיכים לצלות עד לקבלת עור פריך.
  • מעבירים לצלחת הגשה עם פסטת ריזו מושקת בנוזלים מתבנית האפייה.

 

 

רוצים לצפות בלאון מכין את המתכון? >> לחצו כאן


למתכונים נוספים מהתוכנית:

פיצה מרגריטה

טירמיסו

 

 
עוד כתבות במדור לאון אל דנטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.