מתכון למאפינס מלוחים עם חציל ובולגרית

 
עודכן 02:17 20/10/2015
קונדיטורית ביסקוטי

בוקר עם חיוך: מתכון למאפינס מלוחים עם קוביות חציל וגבינה בולגרית. רק סלט קטן בצד ויש ארוחה מושלמת לפתיחת היום

 
 
 
 
 
מאפינס חציל ופטה
מאפינס חציל ופטה צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 12 מאפינס | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

2 כפות שמן זית


1 חציל בגודל בינוני-קטן, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ (למתכון צריך 2 כוסות מהקוביות)


2 ביצים


2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה


2 כוסות (280 גרם) קמח תופח


1 כפית שטוחה מלח


250 גרם פטה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את שמן הזית וקוביות החציל ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שקוביות החצילים זהובות. מעבירים לקערה ומצננים היטב.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
  • טורפים בקערה את הביצים והשמנת החמוצה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לתערובת חלקה.
  • מוסיפים את קוביות גבינת הפטה, והחצילים המטוגנים ומערבבים ממש בעדינות, עד שהחומרים מתפזרים באופן הומוגני.
  • יוצקים לתבנית מאפינס - ממלאים כל שקע עד 3/4 מגובהוו. אם משתמשים בתבנית מתכת (ולא סיליקון) כדאי לשים עטרות נייר (מנז'טים) בכל השקעים לפני שמעבירים את הבלילה לתבנית.
  • אופים בתנור החם 25 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
  • מוציאים, נותנים למאפינס להתקרר מעט ואז מגישים, ביחד עם סלט נחמד.
המתכון באדיבות הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטורית ביסקוטי

 

מחפשים עוד מתכונים למאפים אישיים? נסו את אלה:

טארטים אישיים מבצק פילו עם תרד וגבינה בולגרית

מאפינס כרובית וגבינות

פוגאץ' - מאפה הונגרי עם בצל וקימל

 

 

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.