10 טיפים לבישול תפוח אדמה מושלם

 
עודכן 07:58 12/02/2015
עז תלם

כשרק הגיעו לאירופה הם נחשבו רעילים, אסור לאחסן אותם ליד בצל וכדאי להשתמש בהם כמה שיותר מהר. עז תלם עם מה שצריך לדעת על תפוחי אדמה, כולל טיפים לפירה וצ'יפס

 
 
 
 
 
אהובים על כולם
אהובים על כולם צילום : תמי שיבק
 

1. יש אלפי מינים וזנים של תפוחי אדמה. התפודים הראשונים צמחו באזור בוליביה או פרו, ומשם התפרסו ברחבי אמריקה ולאחר מכן לאירופה על ידי הכובשים הספרדים.

 

2. כמו העגבניה, החציל והפלפל, תפוח האדמה שייך למשפחת הסולניים, שרבים מחבריה רעילים. מסיבה זו תפוח האדמה התקבל בחשדנות רבה באירופה. בעוד שפקעת תפוחיי האדמה אכילה ביותר, עלי הצמח וגם תפוחי אדמה שמתחילים להיות ירוקים מכילים רעלנים ואינם בטוחים למאכל (גם אחרי בישול).

 

3. החומר העיקרי בתפוחי האדמה הוא עמילן - סוג של פחמימה (מסוג רב סוכר) שסופגת נוזלים כאשר היא נחשפת לחום. בכל זן כמות העמילנים שונה, ובכללי, ככל שיש יותר עמילן, כך תפוח האדמה יתנהג יותר יפה כשמכינים ממנו פירה, צ'יפס, לביבות ועוד מנות תפודיות.

 

4. אסור לאחסן תפוחי אדמה ליד בצל; הבצל משחרר חומרים שגורמים לתפודים להרקיב מהר.

 

5. גם המקרר אינו אזור האחסון האידיאלי עבורם - הם צריכים מקום קריר ומוצל.

 

6. למרות שנדמה שהם יכולים להחזיק בבית מספר שבועות, כדאי להשתמש בתפוחי האדמה כמה שיותר קרוב למועד הקנייה. תפוחי אדמה טריים מניבים תוצאות מוצלחות יותר במנות אליהן הם נכנסים.

 

 
תפוחי אדמה בתנור - כדאי להרתיח לפני שאופים
תפוחי אדמה בתנור - כדאי להרתיח לפני שאופים צילום : Fotolia.com
 

7. אני משתמש כמעט תמיד בתפוחי האדמה האדומים, שבהם יותר עמילן ופחות נוזלים. למרות שלא כל תפוחי האדמה האדומים שייכים לאותו זן (ולכן משתנים מבחינת ההתנהגות שלהם) אני מוצא אותם הרבה יותר יציבים ועקביים מאלו הלבנים.

 

8. חותכים את תפוחי האדמה מראש? שומרים אותם בכלי עם מים קרים כדי שלא ישחירו.

 

9. הסוד לפירה מושלם: מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עם הקליפות. המים סופגים את טעם הקליפה ובהם משתמשים כדי לתת לפירה טעם תפודי מיוחד. וטיפ נוסף: לא משתמשים במעבד מזון או בלנדר להכנת הפירה, כי הם יתנו למחית התפודים מרקם של דבק.

 

10. הסוד לצ'יפס מושלמים: טיגון כפול (ויש שאומרים משולש) - ראשון בחום בינוני -160 מעלות, שמרכך את תפוחי האדמה, ושני בחום גבוה - 190 מעלות, והוא זה שנותן להם את המעטה הפריך. מדברים על צ'יפס, גם הצ'יפסים הקפואים שקונים בסופר, הם כאלו שעברו טיגון ראשוני במפעל. על אותו עיקרון, אם רוצים להכין פלחי תפוחי אדמה בתנור, נותנים להם בישול ראשון המים רותחים ושני (אחרי ציפוי בשמן ותבלינים) בתנור החם. 

 

11. הסוד לניוקי מושלם: אופים את תפוחי האדמה בתנור חם על מצע מלח. המלח סופח מתפוחי האדמה נוזלים מיוצרים, וכך הניוקי שמכינים מהם הופך להיות קליל ונעים בפה. וגם: לשים ומערבבים את הבצק כמה שפחות, כדי לשמור על מרקם עדין שלא יהיה צמיגי.

 

עז תלם הוא האיש מאחורי אתר האוכל The Kitchen Coach, בו מסביר איך ולמה מתכונים עובדים

  

עוד טיפים למטבח:
איך להכין פירה מעולה

למה לא להכין עוף ממולא 
המדריך: עוף בתנור עם תפוחי אדמה

 
עוד כתבות במדור קיצ'ן קואץ'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.