קרמבו לוטוס ביתי בקלי קלות

 
עודכן 10:51 15/02/2015
נעה עינת

נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-19, מפתיעה אותנו עם מתכון קל להכנה ומרשים בטירוף לקרמבו בציפוי קרם לוטוס. והבונוס: יש סרטון שמראה את כל שלבי ההכנה

 
 
 
 
 
קרמבו לוטוס
קרמבו לוטוס צילום : נעה עינת
 

אחרי המתכון של הקרמבואוריאו ושל המוס לוטוס שכולם התאהבו בהם (לפחות ככה כתבתם לי בעוגות של נעה), הגיע הזמן למתכון חדש ומיוחד שמשלב בין שני המתכונים המדהימים האלה. מדובר במתכון קל להכנה, טעים ופשוט מושלם. אתם יכולים להחליף את הלוטוס בכל ממרח אחר: לואקר, ריבת חלב ואפילו נוטלה.

 

הפעם שיתפתי פעולה עם גל, מפעיל העמוד לתפרן בפייסבוק, שם הוא נותן טיפים ועצות לשף המתחיל שמתמודד יום יום עם יוקר המחיה. שימו לב לוידיאו המתוק שהכנו ובתחתית העמוד תמצאו את המתכון להדפסה. בתאבון!

 

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 10 יחידות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לתחתיות:

 

150 גרם שוקולד לבן


200 גרם עוגיות לוטוס



למרנג השווצרי:
80 גרם חלבון (2 ביצים)


100 גרם סוכר (1/2) כוס סוכר



ציפוי:
1 צנצנת ממרח לוטוס (לא משתמשים בכל הממרח)


 

 

אופן הכנת התחתית:

  • טוחנים במעבד מזון את העוגיות, אם אין לכם מעבד מזון אפשר לרסק את העוגיות עם כוס/מערוך כמו שמכינים כדורי שוקולד.
  • בבן מארי או במיקרו ממיסים את השוקולד הלבן.
  • לאחר שהשוקולד נמס, מערבבים אותו עם העוגיות הטחונות.
  • כשהתערובת הומוגנית ושכל פירורי העוגיות מצופים בשוקולד, מעבירים אותם לנייר אפייה.
  • בעזרת מערוך משטחים את הפירורים לשכבה דקה, אך לא יותר מידי - שכבה זו תהיה העוגיה בקרמבו.
  • מעבירים למקרר ל-15-10 דקות.
  • מוציאים מהמקרר וקורצים בעזרת קורצן עוגיות את הגודל הרצוי.

 

הכנת המרנג השווצרי:

  • שמים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר.
  • שמים את קערת המיקסר על סיר עם מעט מים (בן מארי). חשוב שהמים לא יגעו בתחתית הקערה.
  • טורפים ללא הפסקה עד שהתערובת מגיעה בין 60 ל-70 מעלות (אם אין לכם מדחום: עד שאין תחושה של גרגירים באצבעות).
  • מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים על מהירות גבוה עד שיש קצף חזק ומבריק, בערך 10 דקות. כמובן שאפשר גם במיקסר ידני! אך לוקח מעט יותר זמן.
  • מעבירים את המרנג שהתקבל לשק זילוף עם צנטר חלק.
  • מניחים את תחתית העוגיה על רשת ומזלפים את המרנג על העוגיה בצורת קרמבו (דוגמא בסרטון המצורף).
  • מניחים במקרר למשך 10 דקות בערך.

ציפוי הקרמבו:

  • מניחים במיקרו למשך 10-20 שניות את הממרח, כמובן בלי המיכסה ובלי הנייר כסף (הממרח צריך להיות נוזלי אך לא חם מידי).
  • מניחים את הרשת עם הקרמבואים על תבנית עם נייר אפיה (כדי שהשאריות של הלוטוס יטפטפו ושיהיה ניתן לשמור אותם).
  • ועכשיו כל מה שנישאר זה לצפות את הקרמבו.
  • לאחר הציפוי ניתן לשים את הקרמבו במקרר או לאכול אותו כמו שהוא.
  • כמובן שאת שאריות הלוטוס שומרים, לא זורקים! חבל.

 

 
 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.