מתכון לעוגת תפוחים וגרנולה

 
עודכן 06:22 23/08/2015
קונדיטורית ביסקוטי

עוגה בחושה קוצרת שבחים, המשלבת תפוחים, אגוזים וגרנולה עם תיבול עדין של אגוז מוסקט וקינמון. מושלמת ליד הקפה של הבוקר

 
 
 
 
 
עוגת תפוחים וגרנולה
עוגת תפוחים וגרנולה צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

3 ביצים


1 כוס (200 גרם) סוכר


1/2 כוס דחוסה (100 גרם) סוכר חום


½1 כוסות (300 גרם) שמן


¼2 כוסות (300 גרם) קמח


1/2 כפית אבקת אפיה


1/2 כפית סודה לשתייה


קורט מלח


קורט אגוז מוסקט טחון


1 כפית אבקת קינמון


1 כפית תמצית וניל


1 כוס (50 גר') צימוקים


1 כוס (50 גר') אגוזי מלך, טחונים גס


2 כוסות (200 גרם) תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות


1 כוס (100 גרם) גרנולה (לא קלויה, ניתן למצוא בחנויות טבע)


מעט סירופ מייפל


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  • מקציפים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר והסוכר החום כ-5 דקות עד שהתערובת מקבלת מעט נפח.
  • מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף כדקה-שתיים עד שהשמן נבלע בתערובת והיא אחידה.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, אגוז המוסקט, הקינמון ותמצית הווניל ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת הגרנולה, האגוזים, הצימוקים והתפוחים ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד.
  • יוצקים את התערובת לתבניות משומנות.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 40 דקות.
    העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש. לאחר האפייה יוצקים על העוגה מעט סירופ מייפל.

 

המתכון באדיבות הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטורית ביסקוטי

מחפשים עוד מתכוני עוגות? נסו את אלה:

עוגה בחושה עם חלבה, סילאן וטחינה

טארט בצק עלים עם קרם וניל ומגוון ציפויים

מאפה בצק עלים וריקוטה

 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות בחושות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.