קפיצה להודו: עוף בצ'אטני מנגו עם חלב קוקוס

 
עודכן 07:35 24/02/2015
איילת הירשמן

אחד הדברים הכי כייפים בבישול של ימינו הוא העובדה שאפשר לקפץ בין מדינות, ריחות וטעמים מהמטבח הפרטי שלנו. איילת הירשמן קופצת להודו ומכינה עוף עסיסי בצ'אטני מנגו עם חלב קוקוס

 
 
 
 
 
עוף בצ'אטני מנגו
עוף בצ'אטני מנגו צילום : מתוך התכנית פשוט וטעים
 

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: חצי שעה | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

2 כפות שמן


1 בצל, קלוף ופרוס


1 ק"ג נתחי פילה עוף, כל נתח חתוך ל-3


1 פלפלון צ'ילי ירוק, ללא הגרעינים, פרוס דק


1 פיסת שורש ג'ינג'ר מקולף


1 שן שום קלופה


מלח, פלפל שחור


1 בקבוק (150 מ"ל) צ'אטני מנגו מוכן


1 מכל חלב קוקוס


2 כפות כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)


 

אפשרויות להגשה:
אורז לבן דביק מבושל (ראו מתכון בהמשך)


כוסברה


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן במחבת גדולה.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה כ-15 דקות, עד שהוא שקוף ואז מתחיל להזהיב ולהתקרמל קצת.
  • מוסיפים את הצ'ילי ומטגנים קלות, מגררים פנימה את הג'ינג'ר ואת השום, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהוא מזהיב מכל הצדדים.
  • מוסיפים את צ'אטני המנגו ומערבבים, מבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, מערבבים, מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים עוד כמה דקות עד הסמכה.
  • מוסיפים את הכוסברה (או הפטרוזיליה) ומעט מלח.
  • מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.

ההגשה:

 

  • עורמים על אורז דביק מהעוף עם הרבה מהרוטב, מוסיפים מהכוסברה ומגישים.
 

אפשרות להגשה עם העוף בצ'אטני: אורז דביק

 

מצרכים:

 

1 ו-1/2 כוסות אורז עגול קצר


1/2 כפית מלח


1/2 2 כוסות מים


 

אופן הכנה:

  • שמים את האורז בסיר (רצוי בעל תחתית עבה), יוצקים את המים, מוסיפים את המלח ומשהים בסיר רבע שעה, עד שכמעט כל המים נספגים באורז.
  • מכסים ומבשלים (בלי להוסיף מים) על להבה גבוהה עד לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים רבע שעה.
  • מכבים את הלהבה, לא פותחים את הסיר ולא נוגעים באורז 10 דקות.
  • מוכן.

 

 
 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.