שף בשבוע • תכירו את גיא ארבל

 
עודכן 21:36 18/02/2015
אוכל ורק אוכל

הוא עומד בראש ארבע מסעדות, לא יכול לבשל בלי מלח, בחיים לא ישכח איך אומה ת'ורמן נעמדה מולו כשהוא פרס שוק טלה באמצע חתונה והוא רק בן 39. תכירו את גיא ארבל, האיש שכל שעה ביום בשבילו היא זמן טוב לארוחת בוקר

 
 
 
 
 
שף גיא ארבל
שף גיא ארבל צילום : אורן שלו
 

השף גיא ארבל עומד בראש רשת "בנדיקט", שהפכה בשנים האחרונות לשם נרדף לארוחות בוקר בישראל. אחרי שעשה את הדרך הארוכה (ולא המקוצרת כמו שאנחנו רואים היום בתוכניות ריאלטי) הבעלים של הרשת פנו אליו לפני הקמת המסעדה השנייה בשדרות רוטשילד בתל-אביב. אחרי שנתיים כשף בפועל כיום הוא מתפעל ארבע מסעדות - שתיים בתל-אביב, אחת בהרצליה ועוד אחת בראשון לציון.

 

הדרך הקולינרית - איך התחלת?
בשנת 2000 החלטתי לעשות הפסקה מלימודי באוניברסיטה ונסעתי למספר חודשים להתגורר בלוקסמבורג. שם נחשפתי לתרבות קולינרית עשירה מאד וגם התחלתי לבשל בבית. עם חזרתי, התחלתי התמחות במסעדת קבלייר בירושלים כדי להבין מה זה בעצם מטבח מקצועי. לאחר מכן נרשמתי ללימודי בישול במכללת הדסה בירושלים ועשיתי סטאג'ים בארקדיה ובמסעדת כוכב מישלן באיטליה. עבדתי מספר שנים בירושלים במסעדות מונא, אדום והמטבח של רמה בנטף.

 

חומר גלם שלא מקבל מספיק כבוד?
ביצים - קיימות כמעט בכל מטבח בעולם, במגוון דרכים ומנות ועדיין לא מקבלות את הכבוד הראוי להן בפני עצמן ולא כמוצר "תומך".


מה הפאדיחה הכי גדולה שעשית במטבח?

כשהייתי סטאז'ר במסעדה באיטליה הגעתי יום אחד לעבודה וגיליתי שחסר לי ז'קט טבח. אשתו של השף נתנה לי ז'קט שישב בארון במסעדה. לאחר מכן התברר כי מדובר במקטורן יוקרתי ששייך לשף עצמו. תארו לכם את המבט שלו כשהוא נכנס למטבח וראה את הז'קט שלו עלי...

 

 
אג'ס בנדיקט שרימפס ואספרגוס
אג'ס בנדיקט שרימפס ואספרגוס צילום : דן לב
 

מה נותן לך השראה?
החיים, עליצות, חו"ל וספרות מקצועית.

 

אני לא יכול לבשל בלי..
חשק ומלח

 

לקוח שלא תשכח בחיים?
אומה ת'ורמן בחתונה שהיתה במטבח של רמה - לא ידעתי שהיא מגיעה לאירוע ולפתע פתאום היא פשוט הופיעה מולי (תמירה ודקה) כשיצאתי לפרוס שוק טלה.

 

מנות שהכנת שאתה הכי מתגאה בהן?
אחת המנות שאני הכי אוהב בבנדיקט היא מנת האג'ס בנדיקט שרימפס ואספרגוס שבשילוב עם החלמון מהביצה העלומה ורוטב ההולנדייז על הבריוש הקלוי יוצרים בעיניי חוויה גדולה בפה.

 

טיפ שהיית נותן למי שרוצה להצליח בעולם הקולינרי?
סבלנות. לא לנסות לעשות קיצורי דרך. ולהבין שלהבדיל מתחומי יצירה אחרים, מעבר לביקורת של "אוהב / לא אוהב" כמעט כל אחד גם יודע איך היה צריך לעשות את זה.

 
 
 
עוד כתבות במדור שף בשבוע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.