ביס ממאיר אדוני • ליין כריכים חדש

 
עודכן 07:13 22/02/2015
אוכל ורק אוכל

השף מאיר אדוני השיק השבוע ליין כריכים חדש שישווק בחנויות הנוחות של סונול. בתפריט: כריכי גורמה ללקוח המזדמן. טעמנו

 
 
 
 
 
כריכים מאיר אדוני
כריכים מאיר אדוני צילום : דן פרץ
 

קרה לכם פעם שהייתם רעבים, נכנסתם לחנות של תחנת הדלק ופשוט לא מצאתם משהו סביר לאכול? מיזם חדש של חברת סונול בשיתוף השף מאיר אדוני, מתכנן להפוך את העצירה בחנות הנוחות לחוויה קולינרית.

 

לפני כשנה ניסו ברשת סונול לפרוץ את תקרת הזכוכית של הסנדביצ'ים בחנויות הנוחות. אז נולד הרעיון לשווק בחנויות כריכי שף, שיציגו מנות וחומרי גלם באיכות גבוהה, וישברו את ההגמוניה של כריכי הגבינה הצהובה והעגבנייה.

נדרשו לא מעט מאמצים כדי לשכנע את מאיר אדוני, שעומד מאחורי מסעדת היוקרה כתית ואחיותיה הפחות מעונבות, המזללה, לומינה ובלו סקיי, שמככב בתוכנית 'משחקי השף' ונחשב לאחד השפים המוערכים בישראל, לשים את שמו מאחורי מוצר שנמכר בתחנות דלק, שרחוקות שנות אור מהמחשבה על מונחים כמו "גורמה" ו"מנות שף". לאחר מסע חיזורים לא קל השף נענה והחל לפתח עבורם את הכריכים, אשר מיוצרים בכשרות מלאה במפעל קייטרינג בבני ברק. בשלב ההשקה, הארוחות יהיו זמינות בסניפים נבחרים של Sogood בפריסה ארצית, ובהמשך ישולבו בכלל סניפי הרשת.

 

הכריכים נאמנים לסגנונו של מאיר אדוני: עם הרבה שכבות ורבדים של טעמים ושפע רב של חומרי גלם. כל סוגי המילויים שוכנים בחצי כיכר של לחם פרנה גבוה על בסיס מחמצת, שחימום קצר בטוסטר אובן הופך אותו לפריך מבחוץ כמו שכל כריך צריך להיות. מלבד הלחם, בערכת כריך יש גם שקית שמכילה את המילוי הרלוונטי (אותה מחממים כדקה במיקרוגל לפני שממלאים את הלחם) ומעט ירקות טריים כמו פלפלים או מלפפונים.

 
כריך עוף קוסמוי
כריך עוף קוסמוי צילום: דן פרץ

ואיך הטעם?

כריך העוף ("עוף קוסמוי") התברר כמוצלח למדי, עם הרבה עוף עסיסי בניחוחות אסיאתיים, ומרכיבים כמו רוטב סרירצ'ה, שקדים קלויים ועשבי תיבול שמוסיפים מרקם. היו שטעמו ואמרו שהורגשה מתיקות יתר לא נעימה, וחימום כל המרכיבים בשקית במיקרוגל גרם לחלק ניכר מעשבי התיבול לאבד את הטעם הטרי המצופה מכריך אסיאתי.

 

כריך הפטריות ("פטריות חורש") התווסף, לפי אדוני, כי ראה עצמו מחויב לתת אופציה אחת לפחות לאלו שאינם אוכלים מוצרים מן החי (ואף ציין שאם יפתח מסעדה נוספת הוא ישקול ברצינות להופכה לטבעונית). יש בו פטריות ממספר סוגים, טחינה, קינואה, סויה ועוד מרכיבים, אך הוא הרגיש מלוח במידת יתר. נסיינית שטעמה אותו ציינה לטובה את הטריות והאיכות של כל המצרכים, אך הוסיפה שהרעיון של קינואה הוא עניין מפתיע ולא בהכרח לטובה וכי עודף המרכיבים הקשה על זיהוי חומרי הגלם השונים שנמצאים בו - מה שיכול להיות כבד מדי לסועד שאינו מכיר את סגנונו האישי של אדוני.

 

מליחות יתר הורגשה גם בכריך השלישי, כריך צלעות בקר ("ברביקיו ריבס"), שהכיל כמות מכובדת ונדיבה של בשר צלעות בבישול ארוך עם רוטב ברביקיו, ממרח שעועית ועשבי תיבול ועוד. נסיינית שבדקה את הכריך ציינה שהטעמים הרבים, רמת הנימוחות של הבשר ועושר הטעמים הרגישו ממש כאילו יצאו ממטבח מסעדה.

 

המחיר של כל כריך: 38.90 ש"ח. בהתחשב בגודל כל מנה (קצת פחות מ-1/2 ק"ג) ותכולתה, והעובדה שכריך אחד יכול להספיק אפילו לשניים, לא מכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר תוספים לא מזוהים, ושכל הערות שיש לגבי הטעמים ניתנות לתיקון, השורה התחתונה היא שהוא שווה בדיקה, ויכול לספק אלטרנטיבה טעימה ומשביעה חדשה למי שאוכל בדרכים ולא רוצה להתפשר על כריך גבינה משעמם.

 
 

 
עוד כתבות במדור חדש על המדף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.