עוגת מייפל בחושה עם מרציפן

 
עודכן 08:11 23/02/2015
אורן גירון

לא כולם אוהבים מרציפן, אבל הקונדיטור אורן גירון מחבב אותו מאוד. בעזרת מרציפן איכותי ומייפל משובח הוא יוצר את אחת העוגות הטעימות שיש: בחושה, ארומטית ומעודנת במיוחד

 
 
 
 
 
עוגת מייפל-מרציפן בחושה
עוגת מייפל-מרציפן בחושה צילום : אפיק גבאי
 

שלום לכולם,

 

שני טעמים שאני מאוד אוהב הם טעמי מייפל ומרציפן, בנפרד וכל אחד לחוד. בחרתי הפעם לשלב אותם יחד בעוגה בחושה, עסיסית ומלאת ניחוחות חמים.


כשמשתמשים במרציפן (והדגש הינו על מרציפן איכותי- המכיל לפחות 60% שקדים), שליבתו הינה שקדים וסוכר, מקבלים בסיס שומני מעולה לעוגה. מעבר להיותה רכה ועסיסית היא תתקבל ארומטית ומעודנת במידה.
הכנת העוגה תיעשה במעבד מזון, שם נתחיל בטחינה מסיבית של הביצים והמרציפן לתערובת חלקה, פעולה שאורכת מספר דקות, מיד לאחריהן יצטרף הסוכר וכאן חשוב מאוד להדגיש- תנו למעבד להמשיך ולעבוד לעוד 3-5 דקות, כשארובת המכשיר פתוחה- כך נכניס אוויר אל התערובת ונקבל תערובת חלקה מאוד ואוורירית.


לאחר מכן נוסיף את יתרת החומרים, כשהקמח תמיד יצטרף אחרון לעיבוד קצרצר, על מנת לא לפתח בו את הגלוטן.
חממו מבעוד מעוד את התנור לחום בינוני נמוך, הכינו את תבנית האפיה משומנת ומקומחת ואפו את העוגה זמן די ממושך, עד שקיסם או סכין הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.


קישוט העוגה, שמותיר אותה מאוד מרשימה, מבוסס על "נחשי" מרציפן, שעורבבו עם מחית פיסטוק שצבעה אותם בירוק. הנחשים מונחים על גבי העוגה ומצופים בציפוי שוקולד פריך ודק, שהופך את הביס למושלם ואת המארה למלוטש יותר. הקפידו על צינון ארוך של העוגה לפני הציפוי ועל קירור הציפוי לני מזיגתו על העוגה.

העוגה תהיה מצוינת גם בלעדיו- אך עוד יותר טעימה איתו.

 

אפייה נעימה וטעימה,
אורן גירון

 

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שטעים? >> כנסו לעמוד הפייסבוק שלנו!

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | רמת קושי: שעה וחצי | תבנית 30X8 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

100 גרם מרציפן איכותי


120 גרם ביצים


100 גרם סוכר דמררה


90 גרם חמאה מומסת וחמה


100 גרם סירופ מייפל איכותי


50 גרם קמח


40 גרם קונפלור


3 גרם אבקת אפייה



לקישוט מרציפן:
100 גרם מרציפן איכותי


10 גרם מחית פיסטוק



לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר


30 גרם שמן קנולה


30 גרם ברס (אגוזי לוז גרוסים ומקורמלים)


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • משמנים ומקמחים את תבנית האפייה.
  • במעבד מזון מצוייד בסכין פלדה טוחנים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה ואחידה.
  • מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטחון, כשארובת המכשיר פתוחה, עוד 3 דקות.
  • מזרזפים באיטיות את החמאה המומסת ומבליעים היטב.
  • מוסיפים את המייפל ולאחריו את היבשים. מערבלים לתערובת אחידה.
  • מעבירים אל התבנית ואופים כ-40-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים מעליו.
  • מצננים היטב בקירור ומשחררים מהתבנית.

 

לקישוט:

 

  • לשים את המרציפן עם מחית הפיסטוק עד קבלת מרקם אחיד.
  • מחלקים את המרציפן לשלושה חלקים ויוצרים מכל חלק "נחש" בקוטר 1.5 ס"מ ובאורך העוגה.
  • מניחים 2 "נחשים" צמודים על העוגה ומעליהם את ה"נחש" השלישי.

 

לציפוי:

 

  • מעל אדים מתיכים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  • מניחים את העוגה על רשת ויוצקים את הזיגוג מעל.
  • ממתינים לייצוב ומעבירים לכלי הגשה.

 

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

מחפשים עוד מתכונים עם מרציפן של אורן גירון? נסו את אלה:

 

עוגת תפוזים ומרציפן

עוגת מרציפן ותמרים

עוגת גבינה, תותים ומרציפן

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.