מתכון לקיש תרד וגבינות

 

לפעמים אין כמו קלאסיקה צרפתית: מתכון לקיש מבצק פריך זהוב ובו מלית של תרד מאודה, גבינת ריקוטה ומוצרלה. רק סלט ירוק בצד ואתם מסודרים

 
 
 
 
 
אפשר לקשט בשקדים פרוסים רגע לפני האפייה
אפשר לקשט בשקדים פרוסים רגע לפני האפייה צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה וחצי תבנית בקוטר 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

200 גרם קמח


100 גרם חמאה


קורט מלח


1 ביצה


כף עלי אורגנו טרי (אפשר גם יבש)


3 כפות מים קרים


 

מלית תרד וריקוטה:

500 גרם (חבילה גדולה) עלי תרד, שטופים היטב וקצוצים גס


2 שיני שום כתושות


קורט מלח ופלפל


כף שמן זית


250 גרם גבינת ריקוטה


50 גרם גבינת פרמזן מגוררת


50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת


 

לרויאל:

2 ביצים


250 מ"ל שמנת מתוקה


חצי כפית מלח


רבע כפית פלפל שחור


קורט אגוז מוסקט טחון


כף קמח


 
 

אופן הכנה:

מתחילים בהכנת הבצק הפריך:

  • מערבבים את כל החומרים במג'ימיקס או במיקסר למשך מספר דקות, עד קבלת בצק אחיד.
  • מקררים חצי שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומניחים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ
  • שומרים בקירור עד שהתרד מוכן והתקרר.

להכנת התרד:

  • מאדים את עלי התרד עם שום, שמן זית, מלח ופלפל במחבת רחבה מכוסה (לא יותר מ 5 דקות), עד שהתרד מאבד מנפחו ומפריש נוזלים.
  • מסננים ונותנים לתרד להתקרר לטמפרטורת החדר.

מכינים רויאל:

  • מערבבים בקערה גדולה את הביצים והשמנת המתוקה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים עד להיעלמות הגושים.
  • מערבבים את התרד עם הריקוטה, הגבינות והרויאל.
  • יוצקים את תערובת המילוי אל התבנית עם הבצק.
  • אופים בץנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהמלית יציבה.
  • מוציאים ונותנים למאפה להתקרר מעט לפני שחותכים ומגישים.

 

המתכון באדיבות הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטורית ביסקוטי

 

מחפשים עוד מתכונים למאפים? נסו את אלה:
טארט לבנה ועגבניות שרי
קיש גבינות וקישוטים על בסיס בצק רבוך
קיש תפוחי-אדמה וגבינות בבצק חלה

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.