עוגת ספוג מהירה עם מסקרפונה ותותים

 
עודכן 12:48 26/02/2015
ישראל אהרוני

ישראל אהרוני מכין "עוגה עתיקה" מהסוג שכבר כמעט ולא אופים יותר: ספוגית, טבולה בליקר תפוזים עם קרם מסקרפונה בצד

 
 
 
 
 
עוגת ספוג עם מסקרפונה ופירות אדומים
עוגת ספוג עם מסקרפונה ופירות אדומים צילום : קרן ביטון כהן
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית 22-24 ס"מ קפיצית | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

6 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר


כוס וחצי סוכר


כוס קמח


1/2 כפית אבקת איפה


1/4 כפית מלח


2 כפות קליפת תפוז או לימון, מגורדת


כפית תמצית וניל אמיתית


1 מיכל שמנת מתוקה


1/2 מיכל גבינת מסקרפונה


כפית תמצית וניל


1/3 כוס סוכר


12 תותים, חתוכים לחצאים


 
 

אופן הכנה:

  • קודם מקציפים את החלבונים: שמים את החלבונים בעקרת המיקסר הנקיה ויבשה.
  • מתחילים להקציף על מהירות נמוכה כשלוש דקות.
  • מגבירים את המהירות ומוסיפים לאט ובהדרגה 4\3 כוס סוכר לחלבונים עד שמתקבל קצץ יציב ומבריק אך לא נוקשה מידי.
  • מעבירים לקערה ומנגבים את הקערה בנייר מטבח.
  • מוסיפים לקערה את החלמונים, וניל, קליפת לימון ויתרת הסוכר -4\3 כוס.
  • מקציפים כחמש-שש דקות עד שהתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה. מעבירים לקערה גדולה.
  • מוסיפים 1/3 כמות קמח לתערובת החלמונים ומערבבים בעדינות עם לקקן גמיש.
  • מוסיפים 1/3 נוסף ומערבבים שוב.
  • מערבבים את שאר הקמח לתערובת עד שהיא אחידה.
  • מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים-קמח ומקלפים בזריזות ועדינות.
  • מוסיפים עוד 1/3 קצף נוסף למקפלים לתערובת, שוב מוסיפים את ייתרת הקצף.
  • כל זה נעשה בעדינות כדי לא להוריד מנפח העוגה.

הרכבת העוגה:

  • מעבירים לתבנית קפיצית 22 או 24 ס"מ - לא משמנים את התבנית, מרפדים אותה בנייר אפיה גזור עגול בגודל הבסיס.
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהעוגה זהובה מעט וקיסם שיוצא ממרכזה-יבש.
  • מוציאים מהתנור ומניחים על רשת כדי שיחדור אוויר גם מלמטה ויקרר את העוגה באופן שווה. מקררים לגמרי.
  • מעבירים סכין בדפנות התהנית ומשחררים את העוגה.
קרם המסקרפונה:
  • הקציפו בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, גבינת המסקרפונה, תמצית הוניל והסוכר לקצפת יציבה.
  • חותכים את העוגה בעדינות לרוחבה.
  • מורחים על החלק התחתון את הקצפת, מפזרים מעל את חצאי התותים ומניחים מעל את החצי השני של העוגה.
  • מפזרים מעל מעט אבקת סוכר.
 

רוצים לצפות בישראל מכין את המתכון? >> לחצו כאן

לשאר המתכונים מהתוכנית:

טוסט קרואסון עם ביצת עין
בצק פילו במילוי תרד

מלאווח פיצה

 

 

 
עוד כתבות במדור פעמיים אהרוני
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.