מאפה בצק עלים עגבניות שרי

 
עודכן 14:49 26/02/2015
תמרה אהרוני

תמרה אהרוני מכינה מתכון קל, מהיר וטעים של מאפה בצק עלים עם שלל עגבניות שרי עם נגיעות בלסמי ובצל. סלט ירוק קטן בצד ואתם מסודרים

 
 
 
 
 
מאפה בצק עלים עגבניות שרי
מאפה בצק עלים עגבניות שרי צילום : מתוך התוכנית פעמיים אהרוני
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

בצק עלים קר (אם משתמשים בקפוא צריך להפשיר לילה לפני במקרר)


2 כפות חמאה


שמן זית


2-3 עלי מרווה


1 כף עלי טימין


2 כפות חומץ בלסמי


1 בצל גדול, פרוס


2 כוסות עגבניות שרי בשני צבעים


חופן בזיליקום, פרוס


1 שן שום, פרוסה דק


מלח פלפל


גבינת פטה מפוררת


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים את הטוסטר אובן לחום של 180 מעלות.
  • על גבי נייר אפייה מרדדים את הבצק (הקר!) למלבן.
  • מעבירים לתבנית אפייה, עם נייר האפייה. מקררים את הבצק במקרר.
  • במחבת גדולה מחממים את שמן הזית, החמאה עלי המרווה והטימין.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות עד שהופך לשקוף.
  • מוסיפים למחבת את הבלסמי, ממליחים ומפלפלים ומקררים מעט.
  • מערבבים לתוך תערובת הבצל את קוביות העגבניות והבזיליקום.
  • במרכז הבצק מפזרים מהתערובת (משאירים שוליים).
  • מזלפים מעל הכל מעט שמן זית ואופים כחצי שעה.
  • לפני ההגשה מפזרים מעל המאפה את גבינת הפטה.
 
 
עוד כתבות במדור פעמיים אהרוני
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.