טארט מבולגן של שזיפים ומרציפן

 
עודכן 19:07 03/03/2015
איילת הירשמן

תכירו את ה"גאלט", הדרך הצרפתית לאפות טארט לא מסודר, בצורה פרועה קצת. איילת הירשמן מוסיפה לו כל טוב בצורת שזיפים ומרציפן. פשוט יאמי

 
 
 
 
 
גאלט שזיפים
גאלט שזיפים צילום : יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ'
 

גאלט זו הדרך הצרפתית לאפות טארט לא מסודר, בצורה פרועה קצת. ההכנה קלה, רק מרדדים בצק פריך, מניחים במרכז את המלית, פירות טריים בדרך כלל, ואוספים אותה מעליה בנון שאלנט כפרי, אני ממלאה את הגלאט שלי בשזיפים ומרציפן - עובד גם עם פירות אחרים כמו אפרסקים, וגם עם תאנים, וגם תפוחים ואגסים.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

180 גרם קמח


100 גרם חמאה


100 גרם (1/2 כוס) סוכר


1/4 כפית מלח


1 חלמון


1 כף מים קרים


30 גרם שקדים טחונים



למלית:
800 גרם שזיפים, מגולענים וחתוכים לפרוסות


100 גרם סוכר


2 כפיות קורנפלור


150 גרם מרציפן גולמי, חתוך לפיסות קטנות


1 כף ליקר תפוזים או ליקר תפוחים


 

למשיחת הבצק:
תרסיס חמאה בטעם חמאה


1 כף סוכר


 

אופן הכנת הבצק:

  • שמים בקערה את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח ומעבדים בקצות האצבעות רק עד שנוצרים פירורים.
  • מוסיפים את החלמון ואת המים ומעבדים עוד 2-3 דקות, רק עד שהבצק מתגבש קצת, אבל לא מעבדים יותר מדי, כי עיבוד יתר של הבצק ייפגע בפריכות הסופית של הבצק.
  • אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד, משטחים קצת את הבצק, ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד לילה).
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מקמחים משטח עבודה.
  • מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעיגול (הוא ממש לא חייב להיות בעל שוליים אחידים) בקוטר 24-22 ס"מ.
  • מעבירים את הבצק לתבנית וזורים עליו את השקדים הטחונים.

השזיפים:

  • שמים בקערה את השזיפים, הסוכר והקורנפלור.
  • מוסיפים את הליקר ומערבבים.
  • מניחים את השזיפים במרכז הבצק ויוצקים את המיצים שנשארו בקערה.
  • מפזרים מלמעלה את קוביות המרציפן.
  • מקפלים את קצות הבצק מסביב לשזיפים, ליצירת שוליים מקופלים.
  • מושחים את חלקו העליון של הבצק בחמאה, וזורים את הסוכר.
  • אופים 30-35 דקות, עד שהבצק זהוב מאוד.
  • מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

 

לשאר המתכונים מהתוכנית:

עוף ברוטב טיקה
פסטה עם טונה, קישואים ולימון

 

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.