עוף מסחאן עם בצל וסומאק

 
עודכן 06:59 09/03/2015
איילת הירשמן

בצפון הארץ קוראים לו "מסחאן", עוף שבושל עם הרבה מאוד בצל ותבלינים, טעמו רך והוא נימוח בכל ביס. איילת הירשמן במתכון מנחם וטעים במיוחד

 
 
 
 
 
עוף מסחאן
עוף מסחאן צילום : מתוך התוכנית פשוט וטעים
 

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לעוף:

 

4 כרעי עוף


מיץ מ-1 לימון


1 כפית מלח


1 כפית פלפל אנגלי טחון


2 כפות סומאק טחון


1 ו-1/2 כוסות שמן זית


1 ק"ג בצל, קלוף וחתוך לקוביות גדולות


1 כפית הל טחון


1 כפית קינמון טחון



להגשה:
צנוברים


פיתה דרוזית או עירקית או בוכרית עבה או כל לחם שסופג טוב מיצים


פטרוזיליה קצוצה


עוד סומאק טחון


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות).
  • משמנים את התבנית בשמן זית.
  • מתבלים את כרעי העוף במיץ הלימון, במלח, בחלק מהפלפל אנגלי ובחלק מהסומאק.
  • מסדרים בתבנית, יוצקים כף משמן הזית.
  • צולים רבע שעה עד הזהבה, מכסים ברדיד האלומיניום, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות) וממשיכים לצלות כשעה, או עד שהעוף רך ומוכן. מוציאים.
  • בינתיים, מחממים במחבת את שאר השמן.
  • מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הקינמון, שאר הפלפל האנגלי, שאר הסומאק ואת ההל.
  • מטגנים על להבה בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, כ-20 דקות עד שהבצל מתרכך מאוד ומתחיל להזהיב ומתקרמל.
  • הצנוברים: קולים את הצנוברים במחבת יבשה תוך השגחה, רק עד שהם מזהיבים.
  • ההרכבה וההגשה: מרפדים תבנית בפיתה או בלחם ומניחים עליהם את הבצל, מניחים על הבצל את העוף, עם כל הנוזלים והמיצים מהתנור, מוסיפים צנוברים, פטרוזיליה קצוצה ועוד סומאק ומגישים.

 

 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

לשאר המתכונים מהתוכנית:

סלט ירוק עם בצל, תמרים ושקדים
מאפה הבוקר המושלם: דניש עם ריבה

 

 

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.