מאפה הבוקר המושלם: דניש עם ריבה

 
עודכן 08:33 11/08/2015
איילת הירשמן

ארוחת בוקר טובה חייבת לכלול פחמימה טעימה, רכה ועסיסית שהולכת נפלא עם ריבת תות. איילת הירשמן מלמדת שלב אחר שלב איך אופים דניש מתקתק בהכנה ביתית

 
 
 
 
 
דייניש עם ריבה
דייניש עם ריבה צילום : מתוך התוכנית פשוט וטעים
 

מאפה בוקר המושלם. שימו לב- מתחילים בהכנה 4 שעות ועדיף לילה שלם מראש, כי הבצק צריך את הזמן שלו במקרר.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: לילה + שעה וחצי | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

תרסיס שימון הבצק בטעם חמאה


50 מ"ל מים חמימים


120 מ"ל חלב חמים


1 ביצה, בטמפרטורת החדר (חשוב שלא תהיה קרה)


350 גרם קמח


30 גרם שמרים


1/4 כפית מלח


1 כף (30 גרם) סוכר


250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ



למלית:
2/3 כוס ריבת פטל (או תותים או שזיפים)


1 כפית קורנפלור מעורבבת


1 כפית מים קרים



למשיחת הבצק לפני האפייה:
ביצה, טרופה


 

אופן הכנת הבצק:

  • אפשר להכין במכשיר הוט מיקס ואפשר במעבד מזון או מיקסר עם וו לישה:
  • שמים בקערת המכשיר את החלב, המים והביצה ומערבבים.
  • מוסיפים את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר וקוביות החמאה ומעבדים עד שמתקבל בצק גמיש- בהוט מיקס זה לוקח 15 שניות עד שמתקבל בצק, במעבד המזון או במיקסר עם וו לישה מדובר בלישה של כ-5 דקות.
  • מרפדים משטח עבודה בניילון נצמד, מניחים עליו את הבצק ועוטפים בניילון.
  • מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות עד לילה שלם.
  • מקמחים משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח העבודה.
  • מרדדים את הבצק לאליפסה בקוטר כ-20 ס"מ.
  • מרימים ומקפלים אותו שלוש פעמים, קיפול על קיפול.
  • מרדדים שוב, לאורך.
  • מקפלים שוב שלוש פעמים ומרדדים שוב, לגודל של 20 על 20 ס"מ.
  • חותכים בסכין ל- 8 ריבועים.

המלית:

  • שמים במחבת את הריבה ומחממים.
  • מערבבים בקערית את הקורנפלור עם המים, מביאים לרתיחה, מערבבים ומכבים את הלהבה. מצננים.
  • מורחים את הריבה על ארבע מריבועי הבצק, ומכסים אותו בשאר הריבועים.
  • מהדקים את השוליים ולוחצים עליהם במזלג, להידוק ויצירת סימני פסים.
  • מניחים רשת תנור על משטח העבודה, מרפדים בנייר אפייה ומניחים עליה את ריבועי הבצק הממולאים לתפיחה של חצי שעה.
  • בסכין חדה, חורצים בעדינות 3 חריצים אלכסוניים בחלקו העליון של הבצק.

אפייה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • מושחים את חלקו העליון של הבצק בביצה הטרופה בזהירות.
  • אופים 15- 20 דקות, עד הזהבה.
  • אוכלים חמים.
 
 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.