משלוח מנות גורמה: כך תעשו את זה עם הילדים

 
עודכן 13:30 04/03/2015
אוכל ורק אוכל

רוצים להכין משלוח מנות מקורי וטעים בשילוב זמן איכות עם הילדים? הצצה בלעדית לסדנת "משלוחי מנות" של בית הספר "דן גורמה" וארגון "חבר" מביאה אליכם את הריחות והטעמים

 
 
 
 
 
סדנת משלוח מנות גורמה
סדנת משלוח מנות גורמה צילום : חן גלילי
 

בשנים האחרונות הילדים כבר אינם מסתפקים במשלוח מנות קנוי ומוכן ומאסו כבר באוזני המן במילוי פרג שכולנו מכירים, הם רוצים משהו שונה, ייחודי והכי חשוב מעשה ידיהם. הורים וילדים כאחד נחשפים מדי יום לתוכניות הבישול השונות ומגמת הקולינריה נמצאת בשיאה, בעקבות כך הילדים רוצים להפוך לשפים צעירים וההורים רוצים להתנסות בחוויה קולינרית מעשירה.

לראשונה, ארגון "חבר" בשיתוף עם בית הספר לבישול "דן גורמה" יזמו אמש סדנת הורים וילדים משותפת עם מתכונים חגיגיים לכבוד פורים. בסדנת משלוח המנות הקולינרי השתתפו כ-20 ילדים ובליווי הוריהם חבשו את כובעי המטבח, קשרו את הסינרים והחלו בקינוחים צבעונים אשר יצרו ביחד משלוח מנות לא שגרתי.

 

 
סדנת משלוח מנות גורמה
סדנת משלוח מנות גורמה צילום : חן גלילי
 

"הרגשתי ממש כמו השפים הגדולים בטלוויזיה ויחד עם אמא הכנתי משלוח מנות טעים עם הרבה שוקולד" אמר שחר מסיק בן ה-7 מירושלים. הילדים בסדנא הכינו מגוון ממתקים מחופשים כגון: עוגיות אלפחורס בעיצוב פורימי, קאפ-קייק "עוגיפלצת", קייק פופס מחופש ועוד.

 

אדמית מסיקה, מנהלת פרויקט "חבר" ידע: "לקראת פורים יצרנו עם דן גורמה סדנת משלוחי מנות המחזקת את ערך המשפחתיות ומאפשרת לילדים ולהורים לבלות יחדיו". בשיתוף פעולה עם "אוכל ורק אוכל" אנחנו מאפשרים לכם להציץ לסדנא ולמתכונים הטעימים שלה, כך שגם אתם תוכלו לבלות עם הילדים במטבח:

 

אלפחורס ריבת חלב

עוגיות ארגנטינאיות טעימות שנמסות בפה בכל ביס. אפשר למלא גם בשוקולד אם ממש רוצים

 
 
אלפחורס ריבת חלב
אלפחורס ריבת חלב צילום : חן גלילי
 

מצרכים:

 

200 גרם קמח


20 גרם קקאו


300 גרם קורנפלור


2 גרם סודה לשתייה


5 גרם אבקת אפייה


200 גרם חמאה


150 גרם סוכר


70 גרם חלמונים


2 גרם גרידת לימון


3 גרם ברנדי/קוניאק



למילוי:

ריבת חלב


 

לקישוט:

קוקוס


 

אופן הכנה:

 

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם הסוכר וגרידת הלימון עד למרקם קרמי ואחיד.
  • מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב עד להטמעת הביצה בחמאה.
  • מוסיפים את הברנדי ולאחר מכן את כל המצרכים היבשים בפעם אחת.
  • לשים במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד.
  • במידה והמסה יבשה ופירורים ניתן להוסיף עוד חלמון.
  • מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומכניסים לקירור למשך 20 דקות.
  • מוציאים את הבצק וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
  • מסדרים את העיגולים על גביי תבנית אפייה ואופים בחום של 140 מעלות כ-8 עד 10 דקות תלוי בגודל העוגיה.
  • העוגיה יוצאת כשהיא עדיין בהירה אך פריכה.
  • מורחים על עוגייה אחת ריבת חלב, סוגרים בעזרת עוגייה נוספת ומגלגלים בשבבי קוקוס.

 

 

קייקפופס שוקולד

הלהיט האמריקאי התורן. במקור מכינים עם תבניות ייעודיות, אבל יש גם דרך להכין באופן ידני

 
קייקפופ שוקולד על מקל
קייקפופ שוקולד על מקל צילום : חן גלילי
 

מצרכים:

 

130 גרם שוקולד וולרונה 67%, מומס


385 גרם קמח


10 גרם אבקת אפיה


96 גרם אבקת קקאו


380 גרם חמאה


100 גרם שמן


480 גרם סוכר


490 גרם ביצים


 

לגנאש שוקולד מריר:

 

150 גרם שוקולד מריר


150 גרם שמנת חמה


 

לציפוי:

300 גרם שוקולד


כף שמן


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • בקערת מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת קצף בהיר.
  • מוסיפים את הביצים, השמן, הקמח, אבקת האפייה והקקאו.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
  • יוצקים את תערובת השוקולד שהתקבלה ל-3/4 גובה מתבנית האפייה.
  • אופים בתנור כ-35 דקות.
  • לאחר האפייה מעבירים את העוגה למקרר לקירור מוחלט.

יצירת הכדורים:

  • מוציאים את העוגה מהמקרר ומפוררים אותה בקערה.
  • מוסיפים לתערובת את גאנש השוקולד ומערבבים היטב.
  • מעבירים את הקערה למקרר לכ-10 דקות.
  • לאחר הקירור והתייצבות התערובת יוצרים כדורים קטנים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • בכל כדור נועצים מקל סוכרייה ומכניסים לקירור או הקפאה קצרה.
הציפוי:
  • ממיסים יחד את השוקולד והשמן במיקרוגל, בפולסים קצרים ומערבבים בין לבין.
  • טובלים את הכדורים בציפוי השוקולד ומניחים בצד או במקרר להתקשות.

 

פופקורן מקורמל

הצורה הביתית והקלה להכנת פופקורן מתוק שמתחסל בצ'יק מרוב שהוא טעים

 
פופקורן מקורמל
פופקורן מקורמל צילום : חן גלילי
 

מצרכים:

 

135 גרם סוכר


55 גרם מים


100 גרם גלוקוז (ניתן להמיר בדבש)


60 גרם אגוזי לוז גרוסים - קלופים ולא קלויים


100 גרם פופקורן


4 גרם מלח


25 גרם חמאה


2-4 גרם תמצית וניל


1.5 גרם סודה לשתיה


 

אופן הכנה:

  • בסיר רחב וגדול הניחו את המים וסוכר והביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב.
  • כאשר הסירופ רותח מוסיפים את הגלוקוז וממשיכים בבישול עד קבלת קרמל בהיר.
  • מוסיפים את הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את החמאה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
  • מנמיכים את חום הלהבה ומוסיפים את אגוזי הלוז והפופקורן. מערבבים ומצפים את תערובת הפופקורן עד ציפוי הומוגני.
  • מפזרים את הפופקורן על משטח שיש משומן ומשטחים לשכבה אחידה.
  • מקררים מעט ומפרידים לחתיכות קטנות.
  • יש לקרר היטב את הפופקורן ולאחסן בכלי פלסטיק אטום עד לשימוש.

 

קאפקייקס עוגיפלצת

שידרוג הקאפקייק הרגיל לדמותו של עוגיפלצת מרחוב שומשום. קצת יצרתיות וטעם משגע

 
קאפקייק עוגיפלצת
קאפקייק עוגיפלצת צילום : חן גלילי
 

מצרכים:

 

130 גרם שוקולד וולרונה 67%, מומס


385 גרם קמח


10 גרם אבקת אפיה


96 גרם אבקת קקאו


380 גרם חמאה


100 גרם שמן


480 גרם סוכר


490 גרם ביצים


 

לגנאש שוקולד לבן:

200 גרם שוקולד לבן


100 גרם שמנת חמה


 

לקישוט:

סוכריות עוגה כחולות


50 גרם בצק סוכר לבן


20 גרם בצק סוכר שחור


עוגיות מיני (שוקולד צ'יפס/ עוגיות חמאה)


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערת מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת קצף בהיר.
  • מוסיפים את הביצים, השמן, הקמח, אבקת האפייה והקקאו.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
  • מזלפים עם שק זילוף את מסת השוקולד בתבניות קאפקייק ואופים בחום של 170 מעלות כ-12-15 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • ברגע שהקאפקייק מוכנים מספיגים קלות בסירופ סוכר.
  • מסמנים עם סכין בחלקו העליון של כל קאפקייק חצי עיגול ומסירים אותו.
  • מצפים את העוגה בגנאש שוקולד לבן ותובלים בסוכריות הכחולות.
  • מהבצק סוכר הלבן יוצרים כדורים לבנים כבסיס לעיניים ולכל עיגול לבן מדביקים עם מעט מים עיגול שחור כאישון.
  • על גביי הקטפקייק מדביקים את העיניים מבצק סוכר ובתוך הגומה מניחים עוגיה.
 
מזלפים לתוך תבניות הקאפקייקס
מזלפים לתוך תבניות הקאפקייקס צילום : חן גלילי
 
יוצרים עיניים לעוגיפלצת מבצק סוכר
יוצרים עיניים לעוגיפלצת מבצק סוכר צילום : חן גלילי
 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.