קציצות הפרסה של אמא של שי-לי ליפא

 
עודכן 13:00 21/03/2015
שי-לי ליפא

שי-לי ליפא גדלה בבית בלקני, כלומר המון שמחה ומתכונים מטורקיה, יוון ובולגריה. בכל פסח אמא שלה הייתה מכינה קציצות כרישה עסיסיות עם מעט קמח מצה והמון פריכות וטעם

 
 
 
 
 
קציצות כרישה וקציצות תרד
קציצות כרישה וקציצות תרד צילום : דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
 

זה אולי המאכל שהכי מסמל עבורי בית וגם חגים. בכל ראש השנה ופסח אמא שלי מטגנת כמות ענקית של קציצות, והן נחטפות עוד לפני ארוחת החג (לפעמים ישר מהמחבת). הסוד שלהן הוא במינון: המון פרסה ומעט בשר ופירורי לחם (או קמח מצה) וגם טיגון עדין רק עד הזהבה קלה, שאולי בא על חשבון הפריכות החיצונית, אבל הטעם הבצלי המתקתק - משגע. החלק הקשה במתכון הוא ניקוי הכרישה, כי היא מחביאה בתוכה חול. הכי נוח לחצות את הגבעולים לאורכם, לפתוח מעט את השכבות, להניח בקערת מים גדולה לכמה דקות ואחר כך לשטוף בהרבה מים זורמים. סוד ההצלחה של המתכון הוא בסחיטה יסודית של הפרסה לאחר הבישול - כך הקציצות יוצאות יציבות ובעלות טעם מרוכז וטוב יותר.

 

למתכון לקציצות התרד (אלו בצד הימני של התמונה) >> לחצו כאן

 

סוג מתכון: בשרי| זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | כ-40 קציצות קטנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

11/2 ק"ג פרסה (משקל נקי) חצויה לאורכה, חתוכה למקטעים ושטופה היטב


300 גרם בשר בקר טחון טרי


3 ביצים


1/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה


מלח ופלפל שחור גרוס


 

לטיגון:
שמן


 

 
"המטבח הבלקני שלי"
"המטבח הבלקני שלי" צילום: דניאל לילה

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפרסה בסיר גדול עם הרבה מים כ-45 דקות עד שהיא רכה מאוד.
  • מסננים, מצננים וסוחטים היטב.
  • טוחנים את הפרסה במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים עד שהיא קצוצה גס.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים בשר, ביצים ופירורי לחם או קמח מצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • יוצקים שמן בגובה 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית.
  • מטגנים קציצה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ופוחסים לקציצות.
  • מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מגישים קר, חם או בטמפרטורת החדר.
  • שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
  • להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

גיוונים:

 

  • מחליפים את הבקר בבשר פרגית טחון באותה כמות.
  • מוסיפים לתערובת כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, נענע) קצוצים גס.

 

 

"מכל הספרים שכתבתי עד היום, הספר הזה הוא הכי אישי ומאגד בתוכו את המאכלים הכי יקרים ללבי," אומרת שי לי ליפא, מתכונאית, מחברת ספרי בישול מצליחים ומגישה של תכנית הטלוויזיה הפופולרית "הבית של שי לי". במהלך כתיבת הספר היא ביקרה במטבחים של משפחה וחברים, תחקרה בשלניות בלקניות וערכה ניסויים ושחזורים כדי להגיע לטעם המדויק החרוט בזיכרונה. התוצאה היא מסע שורשים קולינרי מרגש, המכיל כ-100 מתכונים מדויקים המלווים בתמונות מרהיבות.

 

לקראת פסח, הספר "המטבח הבלקני שלי" מוצע בחנות של "על השולחן" ב-20% הנחה >> לחצו כאן לרכישה

מחפשים עוד מתכונים לפסח עם מצות? נסו את אלה:

מתכון מהיר למצה בריי
מאפה מצות עם פטריות ובצל סגול
בורקס מצות

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.