פילה סלמון אפוי בעגבניות מיובשות

 
עודכן 06:39 19/07/2015
אבי שטייניץ

מנה חגיגית במינימום עבודה: פילה סלמון עסיסי במשרה של שמן-זית, עגבניות מיובשות ושום. מה צריך יותר מזה כדי לעשות רושם?

 
 
 
 
 
פילה סלמון אפוי בעגבניות מיובשות
פילה סלמון אפוי בעגבניות מיובשות צילום : דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
 

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

נתח סלמון שלם במשקל 1 ק"ג (קפוא ומופשר או טרי)


6 כפות שמן זית


2 שיני שום,  פרוסות


120 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות דקות


אורגנו טרי - רק העלים מ-2 ענפים


כפית פלפל שחור גרוס


כפית מלח ים


כפית זרעוני כוסברה


כפית זרעוני שומר


 
 

אופן הכנה:

  • במחבת מחממים מעט את שמן הזית. כשהשמן חמים מוסיפים את השום והעגבניות המיובשות וסוגרים את האש.
  • משהים כחצי שעה להתמזגות טעמים.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    מניחים את הדג על התבנית כשהעור כלפי מטה (לאפשרות פרזנטציה חגיגית - חורצים בעזרת סכין חדה פסי שתי וערב על פני הדג לעומק של 2 ס"מ).
  • מושחים את הדג בתערובת השמן והעגבניות.
  • מפזרים עליו את עלי האורגנו הטרי ומעל הכל זורים מלח ופלפל גרוס.
  • מוסיפים לפי הטעם ואת זרעי הכוסברה והשומר.
  • אופים כ-20-25 דקות ומגישים מיד.

 

המתכון באדיבות תנובה

 

מחפשים מתכוני דגים נוספים? נסו את אלה:

קארי דגים מהיר על לחם יוגורט

קציצות דגים ברוטב עגבניות

סלמון עם סויה מתוקה בשקית קוקי

 
עוד כתבות במדור מתכוני דגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.