בראוניז מוס שוקולד כשר לפסח

 
עודכן 07:34 26/03/2015
ליטל ארזי

כמה קל להכין קינוח מרשים וטעים לפסח: מתכון נפלא של ליטל ארזי לבראוניז שוקולד עם מוס מתקתק מעל ושברי שוקולד מריר מלמעלה

 
 
 
 
 
בראוניז מוס שוקולד
בראוניז מוס שוקולד צילום : ליטל ארזי
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 35 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | תבנית מלבנית | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבראוניז:


4 ביצים גודל L


1 כוס סוכר


300 גרם שוקולד מריר


250 גרם חמאה


2\1 כוס קמח תפוח אדמה



מצרכים למוס שוקולד:
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%


8 גרם אבקת ג'לטין מושרת בתוך 50 מ"ל מים עד ספיגה מוחלטת של הג'לטין


8 חלמונים מביצים בגודל L


400 גרם שוקולד מריר


750 מ"ל שמנת מתוקה 38%


 
 

אופן הכנת הבראוניז:

  • ממיסים שוקולד וחמאה על "בן מארי" עד להמסה מלאה ואיחוד ביניהם (אפשר גם במיקרוגל בפולסים קצרים).
  • מערבבים ביצים וסוכר במטרפה.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה אל תוך תערובת הביצים בהדרגה ותוך ערבוב.
  • מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • יוצקים את התערובת לתוך תבנית מלבנית 25X30 מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים כ- 20-30 דקות.
  • בודקים בעזרת קיסם אם הגענו לשלב האפייה הרצוי: מכניסים את הקיסם בצדדי התבנית ולא במרכז, וזאת משום שמרכז העוגה אמור להישאר לח.

 

אופן הכנת מוס השוקולד:

  • מביאים את השמנת המתוקה (רק 200 מ"ל) לסף רתיחה.
  • מוסיפים את הג'לטין המושרה ומערבבים עד שהג'לטין מתמוסס לחלוטין.
  • ממיסים את השוקולד בעזרת "בן מארי"  (אפשר גם במיקרוגל בפולסים קצרים).
  • בקערה נפרדת, בעזרת מטרפה מערבבים את החלמונים.
  • מוסיפים בזהירות את השמנת החמה תוך כדי ערבוב מתמיד. באותו אופן מוסיפים את השוקולד המומס.
  • מקציפים את 750 מ"ל שמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
  • מעבירים את המוס למקרר להתייצבות.

הרכבת המנה:

  • חותכים את הבראוניז לגודל הרצוי, מורחים את מוס השוקולד מעל ואם רוצים לקשט מגרדים שוקולד מריר מלמעלה.
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.