עוגיות סנדוויץ במילוי קרם וניל

 
עודכן 19:41 22/03/2015
אורן גירון

הקונדיטור אורן גירון יוצא במבצע לביעור חמץ שרק מדגיש כמה נתגעגע אליו. מתכון מתוק וקל ב-10 דקות עבודה בלבד

 
 
 
 
 
עוגיות סנדביץ'
עוגיות סנדביץ' צילום : אפיק גבאי
 

שבוע טוב לכולם,


רגע לפני פסח, כשכל האתרים מלאים במתכונים לחג (גם לנו מחכה כזו מתקפה בקרוב) אנחנו בישורת אחרונה של "ביעור חמץ". נכין השבוע עוגיות פריכות למשעי של שוקולד, אגוזים ווניל ממכרות לחלוטין. בכל פעם שאני מכין מעוגיות אלו אני צריך להכין מראש כמות כפולה כדי שילדי לא יחסלו אותם. העוגיות נשמרות מצוין בטמפרטורת החדר, לשבוע או לתקופה ממושכת מאוד בהקפאה.

 

למתכונים, חדשות ועידכונים טעימים >> כנסו לעמוד הפייסבוק שלנו!


הבצק הינו בצק פריך ייחודי, בו השוקולד והאגוזים המקורמלים טחונים לאבקה לפני הפיכתם לבצק. מה שמעניק לבצק את המרקם הייחודי. אם לא משיגים אגוזי ברס - אותם שברי אגוזי לוז מקורמלים - ניתן להשתמש באגוזי פקאן מסוכרים. מאחר ואחוז השומן בבצק מאוד גבוה, לעוגיות יש נטייה להתפשט מאוד באפייה, לכן אנו אופים אותה בתבנית שקעים מסיליקון שתתחום את העוגייה ותמנע את התפשטותה.


לקרם יש להתכונן מבעוד מועד - אפילו להכינו ערב קודם. מדובר בגנאש טעים ועשיר המבוסס על גבינת שמנת ושוקולד לבן שיוכל להחזיק את שתי העוגיות מוצמדות היטב זו לזו.


העוגיות, כמובן, טעימות גם ללא הצמדה אלא גם כך, "עירומות".
זהירות ממכר!

 

המשך שבוע טוב,

אורן גירון

 

בטור הקודם של אורן גירון >> רולדת פרג ושוקולד

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 5 שעות | 40 עוגיות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים לבצק:

 

120 גרם קמח


50 גרם ברס (לוז גרוס מקורמל)


50 גרם שוקולד מריר קצוץ


80 גרם אבקת סוכר


קורט מלח


100 גרם חמאה קרה



למילוי:
200 גרם גבינת שמנת 30% שומן


כפית משחת וניל


250 גרם שוקולד לבן


50 גרם חמאה


 

אופן הכנת הבצק:

 

  • מכניסים חומרים יבשים, שוקולד וברס למעבד מזון וטוחנים לאבקה.
  • מוסיפים חמאה קרה ומעבדים לפירורים לחים.
  • מאחדים ומצננים ל-1/2 שעה.
  • מחלקים לכדורים במשקל 10 גרם ומניחים בתבנית שקעים מסיליקון (בקוטר 3-4 ס"מ).
  • אופים בחום של 160 מעלות כ-17 דקות.
  • מצננים.

 

הכנת המילוי:

 

  • מחממים את כל החומרים מעל באן מארי לתערובת אחידה.
  • מצננים לטמפרטורה של 4 מעלות, לפחות ל-4 שעות, ומקציפים קלות להסמכה.
  • מעבירים לשק זילוף ומצמידים כל זוג עוגיות בקרם.

 

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים מתכונים לשאריות הקמח? נסו את אלה:

פיצה ביתית במחבת

רולדת תמרים וטחינה

עוגת וניל עם פצפוצי שוקולד

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.