עוגת תפוזים ושקדים

 
עודכן 10:52 06/04/2015
מירי ארזי

בספר המתכונים החדש של קונדיטורית מתוקה מירי ארזי חולקת מתכונים נפלאים ומתוקים במיוחד. מתוכו, מתכון קל שמתאים לפסח ולנמנעים מגלוטן: עוגת תפוזים בחושה עם שקדים

 
 
 
 
 
עוגת תפוזים ושקדים
עוגת תפוזים ושקדים צילום : שרית גופן
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 2 תבניות אינגלייש קייק | רמת קושי: בינוני

 

למתכונים, חדשות ועידכונים טעימים >> כנסו לעמוד הפייסבוק שלנו!

 

מצרכים:

 

200 גרם חמאה


1 ו- 1/2 כוסות סוכר


1 תפוז גדול


6 ביצים


3 וחצי כוסות שקד טבעי, פרוס דק


12 כפות קמח תפוח אדמה


2 כפיות אבקת אפייה


קורט מלח


 
 
ספר המתכונים של מתוקה
ספר המתכונים של מתוקה צילום: שרית גופן

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל- 165 מעלות.
  • משמנים ומרפדים בנייר אפייה את תבניות האינגליש קייק.
  • שוטפים את קליפת התפוז, מניחים בקערה את התפוז בשלמותו ומבשלים במיקרוגל ל-2 דקות.
  • מעבירים את התפוז המבושל בשלמותו למעבד מזון ומרסקים אותו למחית.
  • מעבדים את החמאה ו-1 כוס מהסוכר במיקסר עם וו הערבול (גיטרה) קלות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (יש להימנע מהקצפה).
  • מפרידים את הביצים ומוסיפים לתערובת החמאה בהדרגה את החלמונים ואת מחית התפוז.
  • מערבלים עד שהתערובת אחידה ומעבירים אותה לקערה.
  • מחברים למיקסר את וו ההקצפה ומניחים בקערה את ששת החלבונים.
  • מקציפים מעט, מוסיפים את הסוכר שנותר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף רך ויציב.
  • בקערה נפרדת מערבבים את השקדים הטחונים, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפיה והמלח.
  • מעבירים לתערובת החמאה לסירוגין מהקצף ותערובת הקמח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים אותה לשתי התבניות ואופים 30 עד ארבעים דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא יבש.

 

 

לרכישת הספר "המתכונים של מתוקה" >> לחצו כאן

 

מחפשים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלה:

בראוניז מוס שוקולד

מקפא קוקוס ונענע

עוגיות שקדים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.