בראוניז לפסח בציפוי שוקולד-תפוז

 
עודכן 12:41 28/03/2015
שלומי פדידה

קינוח מתוק ללא קמח בכלל: בראוניז עסיסיים ודחוסים בציפוי מרענן של גנאש שוקולד ותפוז. מתכון מתוק של קונדיטורית רולדין

 
 
 
 
 
בראוניז בציפוי שוקולד-תפוז
בראוניז בציפוי שוקולד-תפוז צילום : יח"צ רולדין
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: כמעט 4 שעות | תבנית 30X25 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבראוניז:

260 גרם סוכר (1 כוס + 4 כפות)


85 גרם קמח מצה (3/4 כוס)


200 גרם חמאה


4 ביצים מס' 2


1/3 כפית אבקת אפיה


230 גרם שוקולד מריר - 70% מוצקי קקאו


50 גרם פקאנים קלויים קצוצים גס (1/2 כוס)



גנאש שוקולד תפוז:
80 מ"ל שמנת מתוקה


2 כפות ליקר גרנד מרינייה


100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו


1 כפית גרדת תפוז


 
 

אופן ההכנת הבראוניז:

  • מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • ממיסים מעל בן מארי* את השוקולד, החמאה והסוכר עד להמסה מלאה.
  • מעבירים למערבל מזון, מוסיפים ביצים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מנפים קמח מצה ואבקת אפיה, מוסיפים ומערבלים.
  • מוסיפים את הפקאנים ומערבלים מעט.
  • מעבירים את המסה לתבנית ואופים למשך 20 דקות.
  • מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר לשעה ומעבירים למקרר לשעה נוספת.

 

הכנת הגנאש שוקולד-תפוז:

  • מרתיחים את השמנת עם גרדת התפוז, שופכים מעל השוקולד, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים את הליקר, מצננים ומצפים את הבראוניס.
  • מעבירים למקרר למשך שעה, חותכים ומגישים בטמפרטורת החדר.

*בן מארי - ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.