מתכון לפשטידת תפוחי אדמה וירק

 
עודכן 00:41 05/04/2015

ארוחת בוקר מושלמת לחול המועד: מאפה תפוחי אדמה והמון עשבי תיבול קצוצים שמכינים בקלי קלות. מתכון טבעוני

 
 
 
 
 
פשטידת תפוחי אדמה לפסח
פשטידת תפוחי אדמה לפסח צילום : אסף אמברם
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

8 תפוחי אדמה בגודל בינוני


צרור שמיר


צרור ריחן


צרור ראשד או פטרוזיליה


¼ כוס שמן זית


מלח ים


פלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום הגבוה ביותר. מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית תנור ואופים במשך שעה עד שהם רכים.

  • מוציאים את תפוחי האדמה ובעודם חמים חוצים אותם לאורך ואת התוכן מרוקנים לקערה (זהירות חם).
  • מועכים למרקם חלק בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג.
  • קוצצים דק בעזרת סכין חדה את הצרורות הירוקים ומניחים בקערה.

  • מתבלים בשמן זית, מלח ים ופלפל שחור גרוס.

  • את התערובת יוצקים לתוך תבנית בגודל בינוני (עגולה או מלבנית), מרופדת בנייר אפייה. 

  • אופים על רצפת תנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד להשחמת קצוות הפשטידה - בערך רבע שעה.

  • מעבירים את התבנית לחלקו העליון של התנור ואופים עד להזהבה במשך רבע שעה נוספת.

  • נותנים למאפה להתקרר מעט לפני שמגישים.

 

הראל זכאים הוא שף מסעדת זכאים - בוטיק טבעוני אורגינל בתל אביב

  

לעוד מתכונים טבעוניים לחג:
תבשיל עדשים וארטישוק ירושלמי עם פטריות
סלט שעועית ירוקה

סיר ממולאים חגיגי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.