עוגת קפה רכה עם הר פירורים

 
עודכן 06:24 15/04/2015
איילת הירשמן

איילת הירשמן מכינה עוגת קפה בחושה עם הר של פירורים שהופכים כל ביס לחוויה של ממש. מתאים לימים קרירים או סתם כנשנוש עם הקפה (או התה) של הצהריים

 
 
 
 
 
עוגת קפה עם פירורים
עוגת קפה עם פירורים צילום : מתוך התוכנית פשוט וטעים
 

יש לי מקום חם בלב לעוגות רכות לקפה, או לתה, בקיצור אלה שאוכלים אחר הצהריים, או הפסקת קפה בעבודה, העוגות הפשוטות האלה שלא עושות עניין מעצמן. שמתי לב שכמוני, גם אתם אוהבים במיוחד את אלו עם הפירורים למעלה. אז קבלו את עוגת הקפה שלי שמגיעה עם הר גבוה של פירורים מעליה. אף אחד לא יכול לעמוד בפניה.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | אנגליש קייק באורך 25 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לעוגה:

 

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח


1 כפית סודה לשתייה


1 כפית קינמון טחון


1/2 כפית מלח


1 ו-1/4 כוסות סוכר חום


2 ביצים גדולות


120 גרם חמאה, מומסת במיקרוגל ואז מצוננת קצת


1 כפית תמצית וניל


1 מכל יוגורט % 3 שומן


 

לפירורים:
1 כוס סוכר חום


1/2 כוס סוכר לבן


2 כפיות קינמון טחון


1/4 כפית מלח


100 גרם חמאה, מומסת במיקרוגל ואז מצוננת קצת


2 ו-1/2 כוסות קמח


 

אופן הכנה:

 

  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק.

 

העוגה:

 

  • בקערה גדולה, מערבבים את הקמח התופח, אבקת הסודה, הקינמון והמלח.
  • בקערת המערבל, שמים את הסוכר החום והביצים ומקציפים עד שמתקבל קרם תפוח.
  • מסירים את הקערה מהמערבל. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
  • מוסיפים את היוגורט ומערבבים.
  • יוצקים את תוכן קערת המרכיבים הרטובים לתוך קערת תערובת הקמח, מערבבים, מוסיפים את החמאה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • יוצקים לתבנית. מניחים בצד.

 

ציפוי הפירורים:

 

  • מערבבים בקערה את שני סוגי הסוכר, מוסיפים את הקינמון והמלח, מוסיפים פנימה את החמאה המומסת ואת הקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת לחה של פירורים - בכל מיני גדלים, וזה בסדר.
  • משטחים על נייר האפייה של תבנית התנור ומניחים את הפירורים לייבוש קל - כך הם יהיו פריכים בסוף האפייה.

 

אפייה:

 

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • זורים את הפירורים על העוגה, ואופים 35-40 דקות, או עד שהפירורים זהובים וקיסם שנכנס לעוגה יוצא כשעליו פירורים.
  • מצננים 10 דקות.
  • חותכים ומגישים.

 

 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

 

לשאר המתכונים מהתוכנית:

מרק תאילנדי עם כדורי עוף, טופו ואטריות אורז
פשטידת פסטה וגבינה מתוקה

 

 

 

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.