יום לפני המנגל: 7 טיפים שחייבים לדעת

 
עודכן 07:18 21/04/2015
עז תלם

מהמרינדות והסלטים שאפשר ורצוי להכין יום לפני, דרך הממרחים וסלטים שיהפכו את המנגל שלכם לטעים ביותר בפארק. עז תלם עם 7 טיפים לעל האש מנצח

 
 
 
 
 
שישליק על האש
שישליק על האש צילום : Getty Images/ אימאג'בנק
 

כמדי שנה, ה' באייר הוא הזמן בו אלפי ישראלים לוקחים חלק בספורט הלאומי: נפנוף מעל מנגל וצליית בשרים על האש. לקראת חג העצמאות ה-67, ריכזנו עבורכם טיפים שיעזרו לכם להרים את העל האש הכי שווה בפארק.

 

1. הבשר

את ההצטיידות ליום המנגל כדאי לעשות כמה שיותר זמן מראש, ולהיעזר בפריזר לשימור: אני מכיר כאלו שכבר בקנייה של פסח רוכשים בשר למנגל של חג העצמאות, וזאת מכיוון שבהקפאה כל חלקי העוף מסתדרים מצוין, וגם בשר לצלייה, כמו סטייקים מאנטריקוט או סינטה, יכול לעבור הקפאה בצורה טובה, כשזה נעשה בתנאים הנכונים. אם כבר מדברים על בקר, יש עוד נתחים לצלייה מעבר למשולש האנטריקוט-סינטה-פילה, עליהם תוכלו לקרוא עוד כאן.

 

>> טיפים לקניית בשר

 

2. מרינדות ושיפודים

בין הלכתם על מרינדה בסגנון אסיאתי (רוטב סויה, ג'ינג'ר, שמן שומשום) או מזרחי (פפריקה, כמון, כורכום, שמן סויה), חשוב לתת לקופסה בה משרים ניעור כל כמה שעות, כדי לוודא פיזור אחיד של המרינדה על הבשר. את המרינדה שנשארה בקופסה כדאי ורצוי להבריש על הנתחים במהלך הצלייה כדי לנצל אותה עד הסוף. מתכננים להכין שיפודים? עדיף להשתמש בשיפודי ברזל גדולים, שנוחים להפיכה ומחזיקים כמות גדולה של בשר. אם הלכתם על שיפודי עץ שנשרפים בקלות, ותרו על ההשרייה במים עליה ממליצים לעתים ועטפו את החלק שאינו משופד ברדיד אלומיניום שיגן על העץ מהחום הישיר. 

 

 
סלט כרוב: מלווה המנגל המושלם
סלט כרוב: מלווה המנגל המושלם צילום : קרן ביטון כהן
 

3. סלטים

בחרו לעצמכם סלטים שאפשר להכין יום מראש. יש הרבה כאלו, חלקם הגדול אפילו משתבח אחרי לילה במקרר. סלט המנגל האולטימטיבי הוא סלט הכרוב, אותו אפשר לשדרג עם קוביות תפוחים, חמוציות מיובשות או פקאן סיני. עוד במשתבחים תמצאו סלטים מבוססי דגנים, כמו למשל סלט קוסקוס או סלט חיטה, או סלטי קטניות (אני אוהב סלטי עדשים למיניהם). בנוסף, אם בניתם על סלט פלפלים או חצילים קלוים, גם אותם אפשר להכין בשקט יום לפני. פחות מומלצים לעניין הם סלטי עגבניות, שניהיים מימיים ובינוניים אחרי לילה של קירור, וסלטים של עשבי תיבול טריים, להלן טאבולה וחבריו, שמאבדים מהרעננות ונחלשים בתיבול אחרי לילה קר.

 

4. רטבים

רוטב מוצלח יכול לשדרג את חווית הבשר. המבורגר או חזה עוף יכולים לקבל שדרג כשמצרפים להם רוטב ברביקיו תוצרת בית (שבעקרון הוא לא יותר מקטשופ, סויה, סוכר חום ותוספות). צ'ימיצ'ורי מוצלח ואחותו הספרדית הסלסה ורדה משתלבים נהדר עם סטייק עסיסי או פרגית, ואם אתם אוהבים להעיר אש גם בפה ולא רק בגחלים, תביאו איתכם בקבוק של רוטב סרירצ'ה או טבסקו חריפים.

 

עז תלם הוא האיש מאחורי אתר האוכל The Kitchen Coach, בו מסביר איך ולמה מתכונים עובדים 

 

 

 
חומוס עדשים כתומות
חומוס עדשים כתומות צילום : אפיק גבאי
 
 

5. ממרחים

אל תהיו עצלנים! תכינו בעצמכם את החומוס. אתם יכולים להעמיד חומוס עדשים נהדר ביום המנגל (וזה לוקח גג חצי שעה)או להתחיל בהשריות של חומוסים יום לפני. עוד ממרחים כדאיים הם מטבוחה אדומה משובחת, שתתן שדרוג שווה ועמוק טעמים, טפנד זיתים מלוח ומריר ופסטו עגבניות מיובשות, שנשמע ממש יוקרתי אבל זה בסך הכל עגבניות מיובשות טחונות לממרח.

 

6. לחם

את הפיתות הרגילות, שכבודן במקומן מונח, אפשר להחליף בלאפות שקונים בשווארמיה הקרובה לביתכם,שמהווה כלי קיבול שובר שיגרה ולא פחות מוצלח בהתמודדות עם ההעמסות של החג. אם אתם דווקא לא רוצים להכביד, לכו על טורטיות, בהם שמים שכבה אחידה של שיפוד, ממרח וסלט, מגלגלים ומנשנשים.

 

7. שונות

אל תשכחו להצטייד בקרחונים ולבדוק שאתם זוכרים איפה הצידנית (אצלנו היא קבורה עמוק מדי בבוידעם).

 

עוד טיפים למטבח:
איך להכין פירה מעולה

למה לא להכין עוף ממולא 
המדריך: עוף בתנור עם תפוחי אדמה

 

 
עוד כתבות במדור קיצ'ן קואץ'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.