לזניה קלה עם ארטישוק

 
עודכן 08:05 26/04/2015
איילת הירשמן

רוצים להכין לזניה טעימה ומשודרגת בכמה דקות הכנה? זה בדיוק המתכון בשבילכם. איילת הירשמן מארחת חברים בתוך הלזניה

 
 
 
 
 
כשרוצים להכין ארוחת ערב בצ'יק. לזניית ארטישוק
כשרוצים להכין ארוחת ערב בצ'יק. לזניית ארטישוק צילום : מתוך התוכנית פשוט וטעים
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | תבנית 20X25 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

2 כפות שמן זית


2 בצלים סגולים, פרוסים דק


1 כפית סוכר


2 צנצנות (800 גרם) רוטב עגבניות


 

1 חבילת לזניה (500 גרם)


400 גרם ארטישוק משומר בשמן זית, מסוננים וחצויים כך שיתקבלו רבעים


250 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת


250 גרם כדורי גבינת מוצרלה, פרוסים


 
 

אופן הכנה:

 

 

  • שמים את השמן, הבצל והסוכר במחבת, ומטגנים מעל להבה בינונית-נמוכה כ-15 דקות, או עד שהבצל זהוב ומקורמל.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים קלות את התבנית.
  • מורחים בתחתית התבנית שליש מרוטב העגבניות.
  • מתבלים במלח ובפלפל. מסדרים בתבנית שכבה של עלי לזניה.
  • יווצקים על העלים עוד שליש מרוטב העגבניות הנותר, מניחים מחצית מכמות הבצל המקורמל ומסדרים מחצית מכמות הארטישוק.
  • זורים שליש מכמות הפרמזן ומניחים שליש מכמות המוצרלה.
  • מניחים עוד שכבה זהה נוספת. מסיימים בשכבה אחרונה של עלי לזניה ועליהם שכבת מוצרלה ופרמזן.
  • אופים 30 דקות, עד שהגבינה מבעבעת וזהובה.
  • מוציאים ומגישים.

 

 

רוצים לצפות באיילת הירשמן מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

לשאר המתכונים מהתוכנית:

קציצות דגים בנוסח הודי
קראמבל בננות ופטל

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.