אהרוני מלמד: לזניה חצילים ועגבניות

 
עודכן 08:19 14/06/2015
ישראל אהרוני

אחת המנות הכי איטלקיות שיש, אבל עם טוויסט ישראלי של אהרוני: לזניית חצילים ועגבניות עם רוטב באשמל ממכר

 
 
 
 
 
פשוט יותר ממה שאתם חושבים. לזנייה עגבניות וחצילים
פשוט יותר ממה שאתם חושבים. לזנייה עגבניות וחצילים צילום : מתוך התוכנית: "אחד על אחד"
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית פיירקס מלבנית | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

חבילת עלי לזניה


3 בטטות, פרוסות דק


שמן זית


כף טימין


מלח פלפל


1 קופסה עגבניות קצוצות


2 קופסאות גבינת ריקוטה


200 גרם גבינת פרמזן, מגורדת


כוס עלי בזיליקום


3 עגבניות, פרוסות


תרסיס שמן בטעם קנולה/שמן זית


 

לרוטב הבשאמל:
80 גרם חמאה


3 כפות קמח


4 כוסות חלב


מלח, פלפל


1/4 כפית אגוז מוסקט


 

 
 

אופן הכנה:

 

  • מכינים בשאמל: שמים את החמאה בסיר ומטגנים בה את הקמח כשתי דקות.
  • מוסיפים את החלב, האגוז המוסקט, המלח והפלפל ומערבבים עד רתיחה עם מטרפה.

 

ממשיכים עם ההכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מעבירים את העגבניות הקצוצות לקערה ומערבבים עם הריקוטה.
  • פורסים את העגבניות.
  • פורסים את הבטטות במנדולינה (או בעזרת סכין ובצורה דקה).
  • מתיזים זמן בתבנית הפיירקס, מסדרים את שכבת עלי הלזניה, עליה מורחים שכבת גבינה-עגבניות, מסדרים את הבטטות שורות-שורות, עליהן פרוסות עגבניה, עלי בזיליקום ומפזרים שליש בשאמל ופרמזן. וחוזר חלילה.
  • לבסוף מניחים עלי בצק, עליהם שליש הנותר בשאמל ומפזרים מעט גבינה.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה מורידים את נייר הכסף ואופים עוד רבע שעה.
 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? >> לחצו כאן


לשאר המתכונים מהתוכנית:

ברוסקטה עגבניות, בסלמי ומוצרלה

תפוחים אפויים עם קצף ביצים

 
עוד כתבות במדור אחד על אחד עם אהרוני - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.