חם מהתנור: קראנץ' גבינה של מיקי שמו

 
עודכן 18:56 04/05/2015
מיקי שמו

הקונדיטור האהוב מיקי שמו מתכונן לחג הכי לבן בשנה עם מתכון נפלא לעוגת שמרים במילוי גבינה מתוקה וצימוקים מפתיעים

 
 
 
 
 
קראנץ' גבינה
קראנץ' גבינה צילום : דניאל לילה
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 50 דקות | תבנית אינגליש קייק | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

750 גרם קמח (6 כוסות)


35 גרם שמרים טריים


150 גרם סוכר (3/4 כוס)


3 ביצים מס' 1


180 גרם חלב (2/3 כוס)


175 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר


5 גרם מלח (1/2 כפית מחוקה)


1 כפית תמצית וניל - לא חובה


גרירת לימון מ-1/2 פרי - לא חובה


 

למלית הגבינה:

1/2 ק"ג גבינה כנען/טוב טעם


1 כף גדושה קורנפלור


3/4 כוס סוכר


1 ביצה


2 כפות צימוקים לבנים


גרירת לימון מ-1/2 פרי


קורט ונילין או: כפית אספרסו של משחת וניל איכותית


 
 

אופן הכנת הבצק:

  • במיקסר, בעזרת וו לישה, מערבבים את כל החומרים במהירות איטית, מלבד החמאה והמלח.
  • כאשר הבצק מתאחד במיקסר, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד אשר מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.
  • מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב ל-1 דקה נוספת.
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות, או ללילה מראש.
  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים בעזרת מערוך כל אחד למלבן בעובי של 6 מ"מ.

הכנת מלית הגבינה:
  • במיקסר, בעזרת וו גיטרה, במהירות איטית, מערבבים את הגבינה, סוכר, קורנפלור (מנופה), צימוקים לימון וונילין.
  • מיד לאחר מכן, מוסיפים את הביצה ומערבבים.

הרכבת העוגה שיטה 1:
  • מרדדים את הבצק למלבן במידות 20X35.
  • 3 ס"מ מכל צד של המלבן, חורצים חריצים כשהרווח ביניהם הוא 2 וחצי ס"מ.
  • מניחים במרכז המלבן את מחצית מלית הגבינה.
  • סוגרים מכל צד, כך שמעל מרכז המלית, סוגרים את הבצק.
  • מברישים בביצה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות.
  • מברישים בסירופ סוכר או בוזקים אבקת סוכר מיד עם הוצאת העוגות מן התנור.

 

הרכבת העוגה שיטה 2:

  • מרדדים את הבצק למלבן במידות 20X45.
  • מכסים את כולו בשארית מלית הגבינה.
  • מגלגלים לרולדה ומחלקים אותה ל-2 חלקים שווים.
  • מגלגלים לצורת שבלול בתוך תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 ס"מ, כל אחת מן הרולדות.
  • גוזרים חריצים בחלק הגבוה של העוגה עם מספריים בטרם האפייה.
  • מברישים בביצה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות.

 

 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.