שלמות: עוגת תותים ומסקרפונה

 
עודכן 23:05 04/05/2015
נעה עינת

נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-20, מנצלת את עונת התותים עד סופה עם עוגה משגעת שתשאיר רושם על האורחים או תתחסל בצ'יק לפני שהם יגיעו

 
 
 
 
 
רעיון נפלא לסוף עונת התותים. עוגת תותים ומסקרפונה
רעיון נפלא לסוף עונת התותים. עוגת תותים ומסקרפונה צילום : נעה עינת
 

אז ממש לפני שהתותים נעלמים, אני רוצה לשתף אתכם במתכון מושלם לקראת סיום עונת התותים: עוגה חגיגית ומפנקת על תחתית שקדים, עם קרם מסקרפונה ותותים. איזה עונה כיפית זאת! גם אתם שואלים מה נעשה בלי התותים? אל דאגה הפטל כבר כאן. שבוע הבא בעוגות של נעה - פוסט חגיגי ומפנק עם מתכון לסופלה שוקולד אמיתי. אל תפספסו!

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | רינג בקוטר 18 | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבסיס (דקואז'):

 

80גרם אבקת שקדים


50 גרם אבקת סוכר


30 גרם קמח


120 גרם חלבון


50 גרם סוכר


 

לקרם מסקרפונה:
250 גרם שמנת מתוקה


125 גרם מסקרפונה


50 גרם אבקת סוכר


1/2 מקל וניל או: 1/2 כפית תמצית וניל


 

לקישוט:
תותים


מספר עלי נענע


 

 

אופן הכנת הדקוואז':

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • עוטפים רינג בקוטר 18 בנייר כסף ונייר אפייה - עד שהרינג סגור לגמרי.
  • מנפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר לקערה.
  • במיקסר עם וו בלון, מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים.
  • מוסיפים פנימה - בהדרגה - את הסוכר ומקציפים עד קבלת מרנג חזק ויציב מאוד.
  • מקפלים לתוף המרנג - בשתי נגלות - את האבקת השקדים והקמח עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  • מעבירים את המסה לשק זילוף עם צנטר 12 חלק.

 

הזילוף:

  • מזלפים לתוך הרינג בסיס בצורת ספירלה ואז מזלפים גם טיפות שישמשו כשוליים.
  • אופים ב-160 מעלות למשך 20-30 דקות, עד קבלת צבע זהוב וכשאר קיסם שננעץ במרכז הדקוואז' יוצא נקי.

 

הכנת הקרם:

  • במיקסר עם וו בלון מקציפים את המסקרפונה, הוניל ואבקת הסוכר במהירות בינונית.
  • לאחר 2 דקות של הקצפה ופתיחת המסקרפונה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד מספר דקות במהירות נמוכה עד קרם יציב.
  • מכניסים לשק זילוף עם צנטר 12 חלק.

 

הרכבת העוגה:

  • שוטפים תותים היטב וחותכים אותם לחצי/רבע.
  • לאחר שהדקוואז התקרר, מניחים אותו על צלחת הגשה.
  • מזלפים טיפות קרם מסקרפונה על הדקוואז - הזילוף יכול להיות חופשי.
  • מסדרים בחופשיות את התותים ואת פרחי הנענע ומגישים.
  • ניתן לשמור במקרר עד להגשה.
 

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה
הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה


מחפשים עוד מתכוני תותים נפלאים של נעה עינת? נסו את אלה:

בראוניז עם מסקרפונה ותותים

פבלובה חגיגית עם תותים

עוגת טורט עם תותים וקצפת

 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.