אהרוני מבשל בוכרי: מתכון לדושפרה

 
עודכן 22:03 06/05/2015
ישראל אהרוני

ישראל אהרוני מכין את המנה שהכי מזוהה עם המטבח הבוכרי - הדושפרה: כיסונים קטנטנים ממולאים בבשר כבש. האורחת שלו באולפן לא נשארה אדישה

 
 
 
 
 
הגיוזה הבוכרית. דושפרה
הגיוזה הבוכרית. דושפרה צילום : מתוך התוכנית "אחד על אחד"
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 40 דקות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

בצק גיוזה קפוא מופשר


לרוטב:


3 כוסות מרק עוף צח


3 כפות שמן זית


2 כפיות גרגירי כמון


כוס גרגירי חומוס מבושלים (קפואים)


100 גרם דובדבנים מיובשים, מחורצנים


12 בצלי פנינה, קלופים


מלח, פלפל גרוס


1/2 כוס כוסברה, קצוצה גס


 

למילוי:

300 גרם בשר כבש - נתח


1 בצל קטן, קצוץ דק


מלח, פלפל


מעט גרגירי כמון


כוסברה


 
 

אופן הכנה:

 

  • שמים בסיר רחב את השמן, מטגנים את הבצלים והכמון כשלוש דקות.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כעשר דקות.
  • חותכים את הכבש לחתיכות, מעבירים למעבד מזון וטוחנים.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את הבצל, המלח והפלפל ומערבבים.
  • מניחים נייר אפיה על מגש.
  • ממלאים את בצקי הגיוזה ומקפלים יפה.
  • מבשלים בסיר עם הרבה מי מלח.
  • מסננים את הדושפרה מהמים, מעבירים לרוטב ומבשלים דקה.
  • קוצצים גס כוסברה.
  • מעבירים דושפרה לכלי הגשה, מפזרים את הכוסברה מעל ומגישים.

 

 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? >> לחצו כאן


לשאר המתכונים מהתוכנית:

בחש בוכרי

סלט צנוניות ומלפפונים בסילאן

 

 

 
עוד כתבות במדור אחד על אחד עם אהרוני - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.