חגיגה אביבית: פסטה ירוקה ומרעננת

 
עודכן 06:43 12/05/2015
מאיה דרין

האביב כבר כאן, עוד רגע מפנה את מקומו לקיץ, הזדמנות מצויינת להכין מנת פסטה קלילה מכל חומרי הגלם הכי ירוקים בסביבה: אפונה, תרד ופסטו ביתי

 
 
 
 
 
פסטה ירוקה
פסטה ירוקה צילום : רונן מנגן
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

1 חבילת פסטה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן


3 זוקיני, חתוך דק


2 בצל ירוק, חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)


3 כפות שמן זית


צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)


6 שיני שום קלופות ופרוסות דק


1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)


מלח לפי הטעם


פלפל שחור גרוס לפי הטעם


 

לפסטו:
1/2 צרור פטרוזיליה


1/2 צרור בזיליקום


1/2-3/4 כוס שמן זית


4 שיני שום קלופות


4 כפות גרעיני חמנייה קלויים


מלח לפי הטעם


פלפל שחור גרוס לפי הטעם


 

לקישוט:

חופן גרעיני חמנייה קלויים


4 כפות גבינה צפתית מפוררת


 

 
 

אופן הכנה:

 

  • במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד, מתבלים במלח ופלפל.
  • מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות.
  • מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני.
  • מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחדיו.
  • מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד דקותיים.
  • מסירים מעל האש מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.

 

 

המתכון באדיבות מאיה דרין עבור פסטה ברילה

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.